Nieuws

'Statistieken Marsman passen niet bij een topclub'

'Statistieken Marsman passen niet bij een topclub'

Tussen de linies maakt via haar Twitteraccount de statistieken van de doelmannen van de huidige eredivisiejaargang bekend. Deze statistieken spreken niet in het voordeel van Marsman. Van alle keepers staat de eerste doelman van Twente in het 'rechterrijtje'. Iets wat je niet zou verwachten van een doelman van een topclub.

Per wedstrijd maakt Marsman gemiddeld 1,45 reddingen. Dit gemiddelde kan teruggeleid worden naar een solide verdediging. Van alle schoten die Marsman op zijn doel krijgt, leidt 42,9% tot een doelpunt voor de tegenstander.

[google]

Niet de minste

Toch is Marsman niet de minste doelman van de Eredivisie. Piet Velthuizen van Vitesse verricht gemiddeld 2.00 reddingen per wedstrijd en laat 48,7% van de schoten op zijn doel glippen. Verder heeft Marsman nog Cummins (GAE), Nienhuis (Cambuur), Telgenkamp (Heracles) en Kurto (FC Dordrecht) onder zich.

Opvallend

Zoet van PSV laat de beste cijfers zien met gemiddeld 3,27 reddingen per wedstrijd en 18,2% doorgelaten ballen. Opvallend is dat Coutinho van Excelsior op een derde plek staat.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties