Nieuws

Supporters en sponsoren richten ledenvereniging op

Supporters en sponsoren richten ledenvereniging op

Supporters en sponsoren van FC Twente hebben de handen ineen geslagen en de ledenvereniging 'Twente verenigt!' opgericht, zo meldt RTV Oost op haar website. Dit is een initiatief van onder meer de supportersverenigingen Vak P, de Ultras, Bagpipe, de Vriendenkring en de sponsoren van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS).

De supporters en sponsoren willen dat de huidige financiële perikelen en de organisatorische problemen bij FC Twente nooit meer voor komen en met deze ledenvereniging wil men bovendien een plek aan de bestuurstafel om zo mee te praten over de toekomst van hun club.

Een afvaardiging is onder meer naar Engeland en Duitsland afgereisd om te kijken hoe een club met ledenvereniging daar functioneert. "Er zijn zelfs clubs waarbij het hele bestuur door de leden van de vereniging wordt gevormd", aldus Gerritsen, de voorzitter van 'Twente verenigt!'.

'Twente, verenigt!' wil echter niet zover gaan, de supporters en sponsoren willen echter wel mee beslissen. Hiermee geven ze gehoor aan een van de belangrijke voorwaarden die de gemeente Enschede stelde voor de garantstelling van 32 miljoen euro. FC Twente heeft al laten weten wel oren te hebben naar deze manier van inspraak.

Om half zes vanavond was de oprichting met het passeren van de akte een feit. Nu moet de vereniging er nog voor zorgen dat het veel leden aan zich bindt. "We hebben met 26.000 seizoenkaarthouders al 26.000 aspirant-leden. FC Twente zit in de haarvaten van Twentenaren", aldus voorzitter Gerritsen van 'Twente, verenigt!'.

Het eerste jaar is voor seizoenkaarthouders van FC Twente gratis, vanaf het tweede jaar betalen leden 19,65 euro per jaar. Het bedrag is een verwijzing naar het oprichtingsjaar van FC Twente. Volgens Gerritsen is het lidmaatschap van 'Twente, verenigt!' bijzonder. "Je koopt daarmee in wezen een stem in de toekomst van FC Twente", vervolgt hij.

[google]Het is de bedoeling dat het geld ten goede komt aan FC Twente, maar de leden bepalen zelf waar het geld naar toe gaat. Enkele voorbeelden zijn maatschappelijke projecten, projecten binnen de jeugdopleiding of de organisatie van de open dag.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van 'Twente, verenigt!'.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties