Nieuws

Szusza Ferenc stadion (Ujpest FC)

Szusza Ferenc stadion (Ujpest FC)

Het Szusza Ferenc stadion (vroeger bekend onder de naam Megyeri úti stadion of simpelweg Megyeri út) is de thuisbasis van de Hongaarse voetbalclub Ujpest FC at uitkomt in de NB1, het hoogste niveau van Hongarije.

Geschiedenis

Na een jaar bouwen is het stadion officieel geopend op 17 September 1922 voorafgaand aan de wedstrijd tussen de rivalen Ujpest en Ferecvaros. De wedstrijd werd gewonnen door de thuisclub met 2-1.

Een overstroming in 1945 vernielde de tribunes. Na de renovatie werd het Megyeri úti stadion het grootste stadion van Hongarije met een capaciteit van 45.117 plaatsen.

Tussen 2000 en 2001 werd het stadion grondig gerenoveerd tot een modern stadion met enkel zitplaatsen en een capaciteit van 13.501 zitplaatsen.

In 2003 kreeg het stadion haar huidige naam. Het Megyeri úti stadion heet vanaf die tijd het Szusza Ferenc stadion, vernoemd naar de Hongaarse topspits Ferenc Szusza. Tussen 1941 en 1960 speelde hij enkel en alleen voor Ujpest waarmee hij 4x kampioen werd van Hongarije.

Tevens is Szusza all-time topscorer in Hongarije door de meeste goals te hebben gescoord voor één en dezelfde club.

Na zijn voetbalcarriere werkte Szusza als coach bij Gyori ETO, Ujpesti Dozsa, Gornik Zabrze, Real Betis en Atletico madrid.

Foto's Szusza Ferenc stadion

[nggallery id=54]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties