Nieuws

"Tukker in het rood van FC Twente zou mooi zijn"

"Tukker in het rood van FC Twente zou mooi zijn"

Met het vertrek van Wout Brama is er op dit moment niemand met Twentse roots in het elftal van Alfred Schreuder. Een team met een sterke regionale inbreng kan doorgaans op de sympathie rekenen van de fans.

Fardau Wagenaar vraagt zich in de Tubantia af hoe het komt, dat er altijd een zeker hang is naar spelers die uit de eigen regio komen. Navraag bij fans leert haar dat fans zich graag identificeren met spelers uit de eigen regio. "Hoe dichterbij huis, hoe mooier. Je kunt je afficheren met je eigen sporters", zegt de een en een ander zegt: "Je kunt gewoon lekker met die gasten lullen". En weer een ander persoon zegt, dat een regionale speler iemand van hen is.

[google]Op dit moment staat Nick Marsman als enige regionale speler uit de eigen jeugd in het eerste elftal opgesteld, hoewel hij ook niet echt een Tukker is. Hij kwam op jeugdige leeftijd reeds van Rohda Raalte naar de Enschedese club.

Zij besluit haar overdenking met de opmerking, dat ze het best wel mooi zou vinden, wanneer er weer eens een echte Tukker in het shirt van FC Twente het veld in De Grolsch Veste opkomt.[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties