Nieuws

Twee Topklassers maken Eerste Divisie compleet

Twee Topklassers maken Eerste Divisie compleet

De Eerste Divisie zal het komende seizoen bestaan uit 20 clubs. Dit is gisteren besloten tijdens een KNVB-vergadering met de Eerste Divisie clubs. Hierdoor zullen naast twee Beloften teams ook twee Topklassers worden toegevoegd aan de competitie. De clubs die deze twee posities in moeten gaan vullen zijn naar alle waarschijnlijkheid Achilles '29 en Katwijk. De nieuwe opzet zal de komende twee jaar uitgevoerd worden als een pilot. Na deze twee jaar wordt er geëvalueerd.


Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal is content. "Het is in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gege­ven dat we consensus hebben kunnen bereiken. Het uitgangs­punt is een competitie met twintig clubs door in principe twee amateurclubs en twee be­loftenteams toe te voegen. Wij zullen er gezamenlijk hard aan werken om dit zo spoedig mo­gelijk te kunnen bekrachti­gen."

De twee Beloften teams die worden toegevoegd zijn naar alle waarschijnlijkheid Ajax en FC Twente. Ook Vitesse en PSV hebben interesse getoond. De definitieve toelating laat op zich wachten tot begin juni.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties