Nieuws

Twente doet zichzelf tekort tegen Ajax

Twente doet zichzelf tekort tegen Ajax

FC Twente heeft de topper tegen Ajax vandaag verloren van Ajax. In Amsterdam boekte de thuisploeg een geflatteerde 3-0 overwinning. De Tukkers kregen de meeste kansen in de wedstrijd, maar gingen hier niet goed mee om, wat door Ajax genadeloos werd afgestraft.

Twente begon feller dan Ajax aan deze wedstrijd. De ploeg van trainers Alfred Schreuder en Michel Jansen had het meeste balbezit, wat leidde tot een aantal grote kansen. Zo was er een goede actie van Gutierrèz, maar de bal die hij voorgaf ging aan Castaignos een Mokhtar voorbij.

Direct na deze grote kans was er aan de andere kant een mogelijkheid voor Kishna, maar hij wist Marsman niet te passeren. Daarna ontstond er een kans voor Schilder, doordat Cillessen ver voor zijn doel stond, maar de linksback wist de bal niet over de doelman heen te schieten.

Twente profiteerde niet goed van de slordigheden van Ajax, wat er uiteindelijk toe leidde dat Ajax tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Bij een vrije trap van Ajax na iets minder dan een halfuur spelen, mistte Bjelland de bal, waardoor Stefano Denswil de bal achter Marsman kon koppen: 1-0.

Na de openingstreffer van Denswil kreeg FC Twente nog wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Zo belandt het schot van Mokhtar op de paal en speelt Castaignos zich na een goede actie vrij, maar is zijn schot niet goed. Ook Ajax liet zich nog even zien via een schot van Van Rhijn, maar deze ging over.

Vlak na rust kreeg FC Twente wederom een grote kans. Tadic gaf de bal voor, maar Promes was te laat waardoor de bal aan hem voorbij ging. Daarna bleef de ploeg uit Enschede kansen creëren, maar lukte het niet de bal in het doel van Cillessen te krijgen, waardoor de ploeg zichzelf de das omdeed, wat al vaker gebeurde dit seizoen.

De Amsterdammers sprongen veel effectiever om met de kansen die zij kregen. Na bijna een uur spelen krijgt de ploeg van Frank de Boer haar eerste kans in de tweede helft en meteen was het raak. Schöne kon de bal van Van Rhijn in alle vrijheid achter Marsman schieten, waardoor de voorsprong van Ajax uitgebreid werd. Niet lang na de 2-0 maakte Bojan er 3-0 van, waardoor de wedstrijd werd beslist.

Twente kan kampioenschap vergeten

Door deze nederlaag daalt FC Twente naar de vijfde plaats in de eredivisie. Het verschil met koploper Ajax bedraagt nu tien punten, waardoor een kampioenschap definitief van de baan is. Ajax kan het kampioenschap bijna niet ontgaan, want de voorsprong op nummer twee Feyenoord bedraagt acht punten. Het verschil tussen Twente en Feyenoord is slechts twee punten, waardoor het nog wel mogelijk is om op de tweede plaats te eindigen voor Twente. Vitesse en PSV hebben een punt meer dan de Tukkers.

Tijd om lang bij deze nederlaag stil te staan is er niet voor FC Twente, want woensdag wacht de wedstrijd tegen ADO Den Haag. In de Grolsch Veste wordt er dan om 18.45 uur afgetrapt. Drie dagen later, op zaterdag 5 april, wacht de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Wout Brama maakt rentree in eredivisie

Na 70 minuten mocht Wout Brama zijn rentree maken in het eerste elftal van FC Twente. De middenvelder was een jaar uit de roulatie wegens een hielblessure. Vorige week mocht hij al invallen bij het duel van Jong FC Twente tegen FC Eindhoven.

Opstelling FC Twente: Marsman, Schilder, Bengtsson, Bjelland, Martina; Ebecilio, Tadic, Gutièrrez ('71 Brama); Promes ('81 Corona), Castaignos ('71 Børven), Mokhtar.

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen ('70 Poulsen), Klaassen, Blind, Serero, Schöne, Bojan ('79 Duarte), Kishna ('61 Sigthorsson)
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties