Nieuws

Van Gaal houdt het spannend voor Promes, Boëtius en Rekik

Van Gaal houdt het spannend voor Promes, Boëtius en Rekik

Volgende week maandag 2 juni moet bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend maken voor het WK. Hij zal dan de 23 namen door moeten geven waarmee hij een poging gaat wagen om het eerste wereldkampioenschap in de wacht te slepen. Vanmiddag was er een persconferentie waarin Van Gaal liet weten al een groot deel van de namen in zijn hoofd heeft. De laatste namen zullen volgens de bondscoach worden bepaald na evaluatie van de wedstrijd Jong Schotland - Jong Oranje. Hier spelen de drie kanshebbers Promes, Boëtius en Rekik in mee.

"Ik weet er 20", bekent de bondscoach. De laatste drie zijn dus nog een vraagteken. "Dat ligt eraan hoe Jong Oranje speelt tegen Schotland. Dat is woensdagavond en die wedstrijd neem ik nog mee. Als die wedstrijd is geëvalueerd maak ik de 23 bekend."
Op de vraag of de aandacht uitgaat naar een specifieke linie ontkent de bondscoach. "Iedere linie is evenwichtig bezet door de selectieprocedure dus ik zit nergens mee moet ik eerlijk zeggen."

[google]Wanneer de bondscoach aangeeft wanneer de 23 namen bekend worden gemaakt verslikt hij zich. "Voor de wedstrijd tegen Ghana worden de spelers op de hoogte gesteld. en dan gaan er ook die 23 waarschijnlijk....." Hij maakt zijn zin niet af en vervolgt; "Maar dat moet ik nog met Albert (Stuivenberg red.) overleggen, want 3 juni is er nog de wedstrijd tegen Luxemburg, of we dat risico nemen of niet. Ik ben altijd voorstander van het feit dat Jong Oranje zo sterk mogelijk bezet moet zijn, want die moeten ook weer verder. Dus dat gaan we nog zien", besluit Van Gaal.

Voor Promes de opdracht om aanstaande woensdag te pieken bij Jong Oranje, om zo de bondscoach te overtuigen hem mee te nemen naar Brazilië. Het zou de ultieme beloning zijn voor de aanvallende middenvelder die hoge ogen gooide in zijn eerste seizoen in de Eredivisie.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties