Nieuws

Van Halst: 'FC Twente moet de knop omzetten'

Van Halst: 'FC Twente moet de knop omzetten'

AZ en Twente hielden lang zicht op de landstitel. Met nog een ronde te gaan moeten ze vrezen voor de play-offs om het laatste Europese ticket.

AZ heeft de beste papieren om de vijfde plek te houden en daarmee het directe ticket voor Europa in de wacht te slepen. Daarvoor moeten de Alkmaarders winnen van het zwalkende FC Groningen. FC Twente moet hopen op een misstap van AZ om alsnog de play-offs te ontlopen, maar het ziet er lastig uit.

“Twente gaat de play-offs in”, verwacht Jan van Halst en dat is toch een enorme verrassing. Zowel onder Adriaanse als onder McClaren is uitgesproken dat ze kampioen wilden worden. Volgens de analist is het door de wisselvalligheid misgegaan. “Dat is ook iets mentaals. Bij PSV speelden ze fantastisch, daarna ineens niet meer.”

Piet Schrijvers, oud-doelman van FC Twente en als coach verbonden aan AZ, denkt ook dat AZ het niet meer gaat verspelen. “Bij FC Twente moet McClaren de hand in eigen boezem steken. Je zag dat hij ineens voor de Europese wedstrijd tegen Schalke 04 zijn opstelling ging aanpassen. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat spelers uit vorm raakten, kijk naar John en Chadli.”

Van Halst wil het daar niet meteen aan wijten. “Per speler is het te wisselend geweest. Een Fer heeft goede wedstrijden gespeeld, maar was ook heel wisselvallig.”


Ton Ojers, voetbalcoach en analist van RTVNH wijst er nog eens op dat Twente onder de ontslagen Adriaanse meer punten heeft gehaald dan onder McClaren. “Waar het misging? De Jong heeft sterk gespeeld, maar verder zijn er geen spelers beter geworden; Douglas niet, Chadli niet, Rosales niet.”
Theo Vonk, als trainer aan zowel Twente als AZ verbonden, miste de balans in de ploeg. “Na het vertrek van Theo Janssen en Ruiz is er niet op adequate wijze creativiteit aangetrokken. Fer en Willem Janssen hebben in hun passes niet wat Janssen heeft.”

Vonk verwacht zelfs dat de Tukkers het nog lastig gaan krijgen in de play-offs. “Ze komen in de problemen als ze zelf het spel moeten maken. Die andere clubs zullen heel gemotiveerd zijn. Bij Twente zullen ze veerkracht nodig hebben”, zegt hij. “Ze zullen torenhoog favoriet zijn, maar moeten eerst mentaal een knop omzetten”, vermoedt Van Halst.

Bron: Metronieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties