Nieuws

"Van Leeuwen allerminst onomstreden op de werkvloer"

"Van Leeuwen allerminst onomstreden op de werkvloer"

Vorig jaar besloot FC Twente noodgedwongen het scoutingsorgaan op te doeken. Dit alles had te maken met de financiële problemen binnen de club. Onder andere Jan van Staa en Evert Bleuming werden zonder pardon, samen met hun kennis op straat gezet. Ted van Leeuwen werd aangesteld als de nieuwe technisch directeur en kreeg tegelijkertijd ook de scouting erbij.

Bleuming en Van Staa daagden FC Twente voor de rechter, maar vorige week werd er een schikking getroffen. Van Staa is nu scout bij het Turkse Trabzonspor en Bleuming loopt stage bij FC Utrecht. Een had gelach voor FC Twente dat alle kennis plots bij de concurrent op tafel ziet liggen.

[google]"FC Twente is technisch failliet", zo zegt Leon ten Voorde vandaag in de Tubantia. De reden is dat er volgens hem onder de vorige technisch manager Cees Lok jarenlang wanbeleid is gevoerd. "De club moet nu op het sportieve vlak ook weer in de steigers worden gezet. Hoe zonde is het dan dat het Twentse voetbal zoveel heeft te bieden, maar dat er door het hulpbehoevende FC Twente niet of nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Hoe zonde is het dat Tukkers elders succesvol zijn en niet bij het hulpbehoevende FC Twente?"

FC Twente zal het de komende tijd enkel en alleen moeten doen met de kennis en de contacten van Ted van Leeuwen en hoofd jeugdopleidingen Dennis Bekking. Vervelend puntje. Volgens Ten Voorde beiden allerminst onomstreden op de werkvloer.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties