Nieuws

Verdeeldheid binnen FOX over de samenvattingen

Verdeeldheid binnen FOX over de samenvattingen

Welke omroep zendt volgend seizoen de samenvattingen van de Eredivisie uit? Dat blijft de grote vraag onder de Nederlandse kijkers. Het contract van de NOS loopt na dit seizoen af en sinds FOX de rechten van de samenvattingen dit seizoen heeft overgenomen, heeft het er alle schijn van dat de zender van miljardair Rupert Murdoch volgend seizoen de ó zo geliefde samenvattingen uit gaat zenden. Toch is er nog veel onduidelijkheid, zo is te lezen in de VI van deze week.

[google]De NOS heeft alvast geboden op de samenvattingen voor het nieuwe seizoen. De Publieke Omroep kwam met een bod van maar liefst 20 miljoen Euro op de kroppen. Veel meer dan concurrenten RTL en SBS die ook graag de samenvattingen uit willen zenden. De NOS wil graag de samenvattingen op zondagavond 7 uur blijven uitzenden, zoals nu het geval is. FOX daarentegen wil de verkorte voetbalwedstrijden op een later tijdstip, met een kortere afspeelduur per samenvatting.

Binnen FOX bestaat er veel verdeeldheid over de samenvattingen. De bedoeling was dat het uitzenden van al het voetbal in Europa i.c.m. populaire Amerikaanse series, de kijkers wel zou trekken. Momenteel zijn de kijkcijfers nog steeds dramatisch. Voor de Nederlandse liefhebber is het nog maar afwachten. Als FOX de samenvattingen gaat uitzenden, krijgen we naar alle waarschijnlijkheid weer een Talpa-scenario. De zender van John de Mol kocht de rechten in 2005 en na elke samenvatting volgde er standaard een reclameblok. Dit zorgde voor veel ergernis bij de kijkers.

Stelling: FOX moet dezelfde formule als de NOS toepassen en anders horen ze de samenvattingen niet uit te zenden

[nederbet]

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties