Nieuws

Vreemdelingen legioen bij FC Twente op drie na grootst Eredivisie

Vreemdelingen legioen bij FC Twente op drie na grootst Eredivisie

Met maar liefst 13 van de 29 selectiespelers staat FC Twente in de top vier van clubs met de meeste buitenlanders in de selectie. Dit ondanks een dure jeugdopleiding waar de laatste jaren veel te weinig uit doorstroomt naar het eerste. Deze cijfers zijn afkomstig uit de VI die onderzoek deed naar het aantal buitenlanders binnen de selecties van de Eredivisieclubs.

Verrassende nummer één van de ranglijst is NEC. Van de 30 selectiespelers zijn er maar liefst 16 afkomstig uit het buitenland. Op de tweede plek vinden we AZ dat 15 spelers op de loonlijst heeft staan met een buitenlands paspoort, op de derde plek gevolgd door Vitesse met 14 buitenlandse selectiespelers.

FC Twente vertegenwoordigt met 13 spelers de vierde plek op de ranglijst. Hiermee is het van de topclubs in Nederland de club met de meeste buitenlanders.

Verrassend is de vijfde pek van Ajax dat altijd verwijst naar hun uitstekende 'eigen' jeugd. Van de huidige selectie zijn er maar liefst 11 spelers van buitenlandse komaf. Feyenoord daarentegen heeft slechts 5 buitenlandse spelers binnen de sectie terwijl PSV er 10 op papier heeft staan.

Er is in de Eredivisie slechts één club dat alleen maar Nederlanders binnen de selectie heeft. Dit is promovendus Go Ahead Eagles. Alle 27 selectiespelers hebben een Nederlands paspoort.

Percentage buitenlanders binnen de selecties

[google]In totaal is 32% van alle selectiespelers binnen de Eredivisie buitenlander. Nemen we de selectie van FC Twente en kijken we naar het percentage buitenlanders dan komen we uit op 45%. Hieronder de percentages van de huidige top 8 van de Eredivisie.

1. FC Twente 45%
2. Ajax 44%
3. AZ 48%
4. PSV 37%
5. PEC Zwolle 19%
6. Vitesse 54%
7. FC Groningen 33%
8. Feyenoord 19%

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties