Transfers

Rechtsback gezocht: Drie transfervrije potentiële opvolgers van Brenet

Rechtsback gezocht: Drie transfervrije potentiële opvolgers van Brenet

Met het vertrek van Joshua Brenet zal Arnold Bruggink op zoek gaan naar een geschikte vervanger. Op dit moment heeft de selectie met Alfons Sampsted maar één rechtsback binnen de selectie. Regeer kan hier ook uit de voeten, maar hij is van nature en middenvelder en daar ligt ook zijn voorkeur. Met een lang Europees avontuur op komst, zal Bruggink een concurrent aan willen trekken voor Sampsted. Aangezien de voorkeur binnen de technische staf uitgaat naar Nederlandse voetballers hebben we een lijstje gemaakt van drie transfervrije Nederlandse rechtervleugelverdedigers.

Timothy Fosu-Mensah
26-jarige back met Ghanese roots die al een indrukwekkend lijstje met clubs achter zijn naam heeft staan. Hij was actief in de jeugd van Ajax waarna hij de overstap maakte naar manchester United. Hier kwam hij tot 30 wedstrijden in het eerste en werd tussentijds ook nog verhuurd aan Crystal Palace en Fulham FC. In 2020 tekende hij een vierjarig contract bij Bayer Leverkusen, maar daar speelde hij dit seizoen nog geen minuut. Hij heeft een aflopend contract en kan daardoor transfervrij vertrekken.

Hidde Ter Avest
Een oud-bekende van de club. De inmiddels 26-jarige verdediger uit Wierden droeg tussen 2008 en 2018 het shirt van FC Twente en koos toen voor een transfervrij vertrek naar Udinese Calcio. In de winter van 2021 kon hij terugkeren naar Enschede, maar koos hij voor het financieel betere aanbod van FC Utrecht. Hij was een overgroot deel van dit seizoen een vaste waarde, maar na een blessure en de aankondiging dat hij FC Utrecht transfervrij wil gaan verlaten, moet hij het doen met enkel invalbeurten.

Deyovaisio Zeefuik
26-jarige Amsterdammer die actief is in de 2. Bundesliga bij Hertha BSC. Doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde negen duels in Ajax 1. Werd in 2018, na een huurperiode, definitief overgenomen door FC Groningen. Twee jaar later klopte Hertha BSC, toen nog actief in de Bundesliga, aan de deur en Zeefuik tekende een contract tot medio 2024. Schippert bij Hertha BSC tussen de bank en de basis. Kan de club per 1 juli 2024 transfervrij verlaten.

Poll

Wie van deze rechtsbacks zie jij graag naar FC Twente komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties