Vrouwen winnen met ruime cijfers

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een ruime overwinning geboekt. In eigen huis wist de landskampioen met 3-0 te winnen van SC Heerenveen. Hierdoor maken de Tukkers nog steeds kans op het kampioenschap van de BeNeLeague.

De ploeg van trainer Arjan Veurink begint goed aan de wedstrijd en krijgt via Maayke Heuver enkele kansen. Ook Shanice van de Sanden is dichtbij de openingstreffer, maar haar schot gaat voorlangs. Na 24 minuten is het wel raak. In eerste instantie belandt het schot van Heuver op de lat, maar Anouk Dekker weet uit de rebound Olthof wel te passeren.

Nog geen twee minuten later is het opnieuw raak voor de landskampioen. Ellen Jansen kan de voorzet van Shanice van de Sanden binnentikken, waardoor een comfortabele stand van 2-0 op het scorebord staat. Vijf minuten voor rust breidt Larissa Wigger de voorsprong uit tot 3-0.

Ook in de tweede helft is de thuisploeg de bovenliggende partij, maar heeft het moeite met het creëren van kansen. SC Heerenveen is ook dichtbij een doelpunt, maar Van Veenendaal kan de bal nog net overtikken. Daarna gebeurt er niet veel meer en blijft de 3-0 stand op het scorebord staan. [google]

Koploper Standard Luik wist eveneens te winnen, waardoor het verschil twee punten in het voordeel van de Belgen blijft. Volgende week vrijdag is de laatste speelronde in de BeNe League. FC Twente speelt dan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd moet gewonnen worden, wil het team nog aanspraak maken op het kampioenschap van de BeNe League. Concurrent Standard Luik moet dan het thuisduel tegen PSV/FC Eindhoven verliezen.