Nieuws

"Wij hebben ervoor gekozen om bij de top 6 te komen"

"Wij hebben ervoor gekozen om bij de top 6 te komen"

Joop Munsterman gaf vanochtend (zondag, red) in het programma 'De Tafel Van Kees' toelichting over het laatste meerjarenplan van FC Twente 'Working on a Dream' waarin de Tukkers de droom nastreefden om kampioen te worden, iets wat in 2010 ook lukte.

"FC Twente werkt altijd vanuit meerjarenprojecten, en het laatste project van ons was dat wij graag werken aan een droom en de droom was ooit kampioen te worden. En dat is gelukt, maar het kwam eigenlijk te vroeg", aldus Joop Munsterman. "Je begrijpt best, als je dat wilt dan moet je een goede organisatie neerzetten, dan moet je klaar zijn met je jeugdopleiding. Kortom je moet alle zaken evenwichtig voor elkaar hebben voordat je kampioen wordt. Want dan komt je verwachtingspatroon, en daar moet je dan aan kunnen voldoen. Als je dat niet hebt, dan ontstaat er spanning tussen verwachtingspatroon en wat je kunt als club."

[google]De Eredivisie stond jaren terug voor een tweedeling en Munsterman wou graag bij de top aanhaken. "Wij hebben toen gezegd, wat er moet gebeuren met FC Twente is het volgende: FC Twente wil en moest denk ik aansluiten bij de top 4/5/6. We hadden toen PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en Heerenveen. Wij zagen een tweedeling aankomen in de Nederlandse competitie. En dat betekent ofwel je komt erbij, ofwel je haakt af. Wij hebben ervoor gekozen om erbij te komen, dat betekent dat je moet investeren."

"Wij hebben gezegd we moeten dan inkomensstromen krijgen. En dat betekent dat we een groot stadion moeten neerzetten, met 30.000 toeschouwers. En tegelijkertijd moet je dan investeren in je spelersgroep want anders krijg je je stadion niet vol. Dat is nogal een gespannen zaak. Dat hebben wij ook met succes gedaan denk ik", aldus de voorzitter van FC Twente.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties