Nieuws

Zelfs Mourinho kan prestatie FC Twente niet evenaren

Zelfs Mourinho kan prestatie FC Twente niet evenaren

Piet Schrijvers stond tussen 1968 en 1974 onder contract bij FC Twente. In het seizoen 1971-1972 behaalde hij bij FC Twente een record dat na 33 jaar nog altijd staat. Gedurende dat seizoen kreeg FC Twente slechts dertien tegendoelpunten, iets dat sindsdien door geen enkele club in Europa is geëvenaard. Schrijvers is nog altijd trots op de prestatie die hij toen leverde. Toch had hij het niet gekund zonder de rest van het team.

"Het is een record van ons allemaal en niet alleen van mij. Het hele team heeft eraan bijgedragen. We kenden elkaar al­lemaal al lang en waren heel erg goed op elkaar ingespeeld. En we hadden een hele goede trainer hè." Hij doelt hiermee op Kees Rijvers die FC Twente trainde tussen 1966 en 1972.

Toch is er één club die ooit minder tegendoelpunten te verwerken kreeg. Dat was in 1970 het Italiaanse Cagliari met slechts elf tegentreffers. In 2005 kwam het Chelsea van Mourinho ook dichtbij, maar moest uiteindelijk vijftien tegentreffers incasseren. [google]

"Dat is leuk om te horen”, vervolgt Schrijvers in gesprek met Luuc Renema van de Tubantia. "Ik wist eigenlijk niet dat er na mij niemand uit Europa aan dat record is gekomen, ik dacht dat het alleen voor Nederland een record was. Je hebt ook zoveel competities en zoveel keepers. Ik hou het eigenlijk helemaal niet in de gaten. Soms heb ik een gesprek met een journalist en dan kom je wel op dat onderwerp. Dan praat je daarover. En leeftijdsgenoten zeggen wel eens tegen me: ‘Dat re­cord heb je nog steeds, hè Piet’. Ja, dat is leuk om te horen. Ik denk trouwens ook niet dat iemand er­aan gaat komen. Niet zolang ik leef in ieder geval", besluit de doelman die na FC Twente speelde voor Ajax en zijn carrière afsloot bij PEC Zwolle.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties