Nieuws

Ziyech: "We moeten de tegenstander pijn doen"

Ziyech: "We moeten de tegenstander pijn doen"

Hakim Ziyech werd afgelopen zomer naar FC Twente gehaald als de opvolger van Dusan Tadic. Met Feyenoord als directe concurrent koos de directie er zelfs voor om Ziyech zonder toestemming van de KNVB naar Enschede te halen. Dit kostte de club 45.000 Euro, maar dit had de club er voor over. In gesprek met FC Twente TV geeft Ziyech onder meer aan dat hij het toch best lastig heeft gehad aan het begin.

"Ik heb het aan het begin een beetje lastig gehad, maar op een gegeven moment ging het steeds beter. Ik probeerde me eerst te focussen om me zo snel mogelijk aan te passen bij FC Twente en dan komt alles vanzelf. Je ziet nu ook dat alles steeds beter gaat, het gaat vanzelf lopen."

[google]Nu hij goed is ingeburgerd is zijn fysiek het volgende punt waar hij momenteel hard aan werkt. "Het belangrijkste is om fysiek sterker te worden en daar werk ik op dit moment aan. Tussen nu en het moment dat ik hier binnen kwam merk ik een groot verschil. Ik speel nu veel makkelijker de 90 minuten uit."

Ziyech werd gehaald als het creatieve brein voor op het middenveld. Naast het geven van assists is ook zijn vrije trap een sterk wapen. "Op de momenten die ik krijg moet ik beslissend zijn", weet ook Ziyech die de laatste weken goed in vorm is. "Een tegenstander pijn doen waar ze ons de ruimte geven, ik denk dat we daar nog wel wat meer uit kunnen halen, maar ik denk dat dat vanzelf goed gaat komen", besluit de middenvelder.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties