Nieuws

Zwaluwen-FC Twente voorbeschouwing 2e ronde KNVB-beker

Zwaluwen-FC Twente voorbeschouwing 2e ronde KNVB-beker

FC Twente speelt woensdagavond in Vlaardingen de KNVB-bekerwedstrijd tegen Zwaluwen. De amateurclub uit Vlaardingen komt op dit moment uit in de zaterdag Hoofdklasse B. De wedstrijd staat onder leiding van Tom van Sichem en begint om 20.00 uur.

De selectie:

FC Twente moet het woensdag tegen De Zwaluwen stellen zondeer een aantal spelers. Sander Boschker ontbreekt met een kuitblessure. Hij was vorig seizoen de vaste bekerkeeper van FC Twente. Nikolay Mihaylov heeft zich ziek gemeld. Trainer Co Adriaanse hoopt dat hij op tijd hersteld is voor de topper van zaterdag tegen Ajax. Doelman Nick Marsman maakt hierdoor zijn debuut in de goal bij het 1e van FC Twente.
Leroy Fer heeft last van de aanhechting bij de knie. Zijn meespelen tegen Ajax komt niet in gevaar.
Wout Brama is geschorst voor het bekerduel, net als Tim Cornelisse. Laatstgenoemde kreeg vorig seizoen in dienst van FC Utrecht de rode kaart in de halve finale. Tegenstander was toen, in De Grolsch Veste, FC Twente. Verder zal ook Rasmus Bengtsson niet in actie komen, hij is geblesseerd aan zijn lies.

FC Twente reist woensdag met een negentien koppige selectie af naar Vlaardingen en bestaat uit: .Marsman, Bednarek, Dronkers, Wisgerhof, Landzaat, De Jong, Bajrami, Berghuis, Janssen, Rosales, Leugers, Douglas, Tiendalli, Janko, Buysse, John, Gouriye, Thesker, Vogelsang.

De tegenstander: Zwaluwen

De club zag op 5 september 1935 het levenslicht. Jongelingsvereniging L&V besloot om L.V.V. Zwaluwen op te richten. Tijdens de oprichting van de club telde het slechts twintig leden. Na een omweg langs twee sportparken zijn de Vlaardingers uitgekomen bij hun huidig onderkomen. In 1955 was het de grootste zaterdagmiddagclub van Nederland. In 1951 werd zelfs beslag gelegd op de KNVB-beker voor amateurclubs. Tussen 1981 en 2000 was het vlaggenschip afwisselend terug te vinden in de tweede en derde klasse. Daarna werd de weg omhoog ingezet. In het seizoen 2008/2009 promoveerde het naar de eerste klasse. Na promotie/degradatie wedstrijden te hebben gespeeld in het seizoen 2009/2010 dwong het een plaats in de hoofdklasse af.

De club uit Vlaardingen staat onder leiding van trainer Harry Akkermans. De Zwaluwen kende een redelijk goede seizoenstart in de hoofdklasse. De eerste twee duels werden gewonnen, maar afgelopen weekeinde diende Kozakken Boys de Zwaluwen hun eerste nederlaag toe. De opponent bleek met 2-3 te sterk. Met zes punten uit drie wedstrijden staat de club vijfde in de competitie.

Voor de Tukkers is het de eerste wedstrijd in het nieuwe bekerseizoen. Haar tegenstander heeft echter al een eerste horde moeten nemen. In de eerste ronde kwam het uit tegen tweedeklasser VV Goes. Uiteindelijk was Zwaluwen met 5-1 te sterk. Bart Fiegel en Adair Veiga Lopes da Silva scoorden beiden twee keer, Clint van Stee tekende voor het vijfde doelpunt.

Adriaanse:

“Youri Mulder heeft namens de technische staf de Zwaluwen zelf aan het werk gezien en verder hebben we de ploeg nog drie keer laten bekijken. We zijn goed op de hoogte van de Zwaluwen. Verder weten we op wat voor accommodatie ze spelen, dat er morgenavond 2500 toeschouwers komen en dat er een mobiele lichtinstallatie is. Voor Zwaluwen is dit de wedstrijd. Wij weten dat wanneer we de KNVB-beker weer willen winnen, we deze ronde door moeten komen”, zei Adriaanse. “Voor ons is het dan ook belangrijk dat we dezelfde voorbereiding houden als bij een reguliere competitiewedstrijd.”

De clubs speelden niet eerder tegen elkaar.

Gebruikte bronnen: fctwente.nl en voetbal.tctubantia.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties