Voetbalacademie

Onder21 thuis onderuit in mini-derby tegen Go Ahead Eagles

Voor FC Twente/Heracles Onder21 stond vandaag de derde wedstrijd in de Divisie 2A Voorjaar op het programma. Na een overwinning op Excelsior en een verliespartij op bezoek bij FC Den Bosch, stond zaterdagmiddag het treffen met provinciegenoot Go Ahead Eagles op het programma. Helaas moesten de Tukkers hun meerdere erkennen in de Deventenaren: 1-3.

Vlak nadat doelman Jansink een treffer van de Deventenaren wist te voorkomen, was het de thuisploeg die op 1-0 kwam. Het doelpunt kwam op naam van de 19-jarige aanvaller Myron Bostdorp. Met deze 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft zorgden de bezoekers voor een verrassing door in twee minuten tijd de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. In de 53e en 55e minuut waren de Deventenaren, waar FC Twente in het verleden nog mee samenwerkte, trefzeker.

Tien minuten voor tijd kreeg Bostdorp nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. In de 85e minuut gooide Go Ahead de wedstrijd definitief op slot door de 3-1 te scoren. Na de degradatie zit het Onder21 ook een niveau lager niet mee zal het snel punten moeten pakken om weg te blijven uit de gevarenzone.