FC Twente Nieuws

Opmerkelijke aanvallende statistieken bij FC Twente over het seizoen 2016-2017

Opmerkelijke aanvallende statistieken bij FC Twente over het seizoen 2016-2017

FC Twente heeft een prima seizoen achter de rug. De club uit Enschede sloot met een 3-5 nederlaag af, maar eindigde ondanks deze uitglijder op een keurige zevende plaats in de eredivisie. Vooraf werd verwacht dat FC Twente een loodzwaar seizoen tegemoet zou gaan. Niets bleek minder waar, de ploeg van René Hake wist zich ruim voor het einde veilig te spelen.[google]

De topscorer van FC Twente is Enes Ünal. Met 18 goals heeft hij een ruime voorsprong op de nummer twee Mateusz Klich, die zes keer het net wist te vinden. Zijn doelpunten kwamen overigens allemaal voort uit een penalty. Bersant Celina was de nummer drie met vijf doelpunten. FC Twente noteerde dit seizoen dertien verschillende doelpuntenmakers, waaronder de vertrokken Hakim Ziyech en de verhuurde Jari Oosterwijk.

Chinedu Ede wist, ondanks dat hij slechts dertien wedstrijden speelde, de meeste assists af te leveren. Dit deed hij zes keer waarmee hij een kleine voorsprong heeft op Celina en Klich, die beiden vier assists gaven. Dejan Trajkovski staat verrassend op de derde plaats met drie assists. Hij speelde zestien wedstrijden en hij viel zes keer in. Hidde ter Avest en Jeroen van Der Lely de andere vleugelverdedigers gaven dit seizoen geen enkele assist terwijl beide spelers meer hebben gespeeld.

Ünal schoot gemiddeld 3.3 keer per wedstrijd. Celina (2,1) en Oussama Assaidi (1,8) volgden op ruime afstand. De meeste overtredingen werden ook op Ünal gemaakt. Gemiddeld werd er 1,8 keer per wedstrijd gefloten voor een overtreding op de Turkse spits. Kamohelo Mokotjo kreeg gemiddeld 1,6 overtredingen mee en Klich maakt de top drie af met 1,4 overtredingen per wedstrijd. Gemiddeld stond Fredrik Jensen het vaakst buitenspel, hij werd gemiddeld 0,5 keer per wedstrijd teruggefloten. Hij wordt gevolgd door Dylan George (0,4) en Ünal (0,3).

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Enquête Twente Insite

Om u ook in de toekomst op de juiste manier te kunnen bedienen vragen wij enkele minuten van uw tijd om deel te nemen aan onze enquête. De enquête is anoniem en de gegevens zullen enkel worden gebruikt om de prestaties van Twente Insite te verbeteren. Alvast onze dank voor het invullen van de enquête.

Klik hier om naar de enquête te gaan.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties