Oud-spelers FC Twente

Aardbeving Turkije treft oud Twente-speler David: "Dit is zo heftig om mee te maken"

Aardbeving Turkije treft oud Twente-speler David: "Dit is zo heftig om mee te maken"

Turkije en Syrië zijn getroffen door een zware aardbeving die inmiddels aan meer dan 5.000 mensen het leven heeft gekost. Iemand die de aardbeving meemaakte is voormalig FC Twente-middenvelder Chris David. Hij speelt tegenwoordig voor het Turkse Yeni Mersin dat uitkomt in de gelijknamige stad Mersin in Zuid-oost Turkije. Hij schrok wakker van de aardbeving, maar bracht tot zijn geluk weinig schade aan in zijn stad.

"Ik lag in diepe slaap toen om kwart over vier mijn bed opeens bewoog. Ik dacht eerst dat er iemand naast me stond en zat te duwen aan het bed", vertelt hij in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. "Ik keek om me heen, zag niemand, stapte uit bed en toen begon de grond te trillen. Ik hoorde van boven allerlei dingen vallen, deed de deuren open van mijn appartement en zag de buren naar beneden rennen.”

Hij pakte zijn schoenen om vervolgens naar buiten te rennen. Hij belde zijn teamgenoten om te vragen wat er aan de hand was. Die vertelden hem van de aardbeving en dat jij buiten moest blijven of moest gaan schuilen in zijn auto. Terugkeren naar binnen was geen optie.

Zondag won David met zijn ploeg de topper in de competitie, iets dat nu niet meer telt. De aardbeving heeft namelijk ook zijn trainer getroffen. "Er zijn hier geen slachtoffers gevallen, of gebouwen ingestort. Maar een uurtje verderop is het rampzalig en zijn veel doden. Zondag was onze trainer een heel blij mens vanwege een voetbalwedstrijd en de volgende ochtend hoort hij dat er familie van hem is omgekomen."

"Niemand denkt nu nog aan voetbal. Je ziet de beelden van mensen onder het puin, de chaos, de paniek. Je voelt hier de angst van de inwoners. Veel mensen hebben familie in de rampgebieden. Dit is zo heftig om mee te maken. Dat mijn ouders in Nederland enorm bezorgd zijn, maakt het nog moeilijker, maar gelukkig valt het hier nog mee.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties