Oud-spelers FC Twente

Arnautovic lovend over Twente-tijd met Theo Janssen en spreekt nog steeds Nederlands

Arnautovic lovend over Twente-tijd met Theo Janssen en spreekt nog steeds Nederlands

Marko Arnautovic speelde tussen 2006 en 2009 voor FC Twente. Daarna werd hij verhuurd aan Internazionale, om vervolgens voor 6,2 miljoen euro verkocht te worden aan Werder Bremen. Arnautovic is inmiddels 35 jaar oud en speelt nog bij Oostenrijk op het EK. Maandagavond droeg hij tegen Frankrijk zelfs de aanvoerdersband toen hij inviel. In het interview na afloop bleek dat de routinier nog altijd Nederlands spreekt.

Het is al vijftien jaar geleden dat Arnautovic bij FC Twente vertrok. "Maar die taal ga je nooit verleren", vertelt de Internazionale-spits in gesprek met NOS. "Ik kan nog steeds goed Nederlands praten, omdat we bij de club met een paar Nederlanders zitten. Als je elke dag met hen gaat praten, ga je de taal niet verleren." Arnautovic speelt bij Inter samen met Stefan de Vrij, Davy Klaassen en Denzel Dumfries.

In de studio zit Theo Janssen, met wie Arnautovic in het seizoen 2008-2009 bij FC Twente speelde. Arnautovic krijgt die vraag wie op een leuke manier 'gekkig' is: hij of Janssen? "Theo Janssen, tuurlijk Theo Janssen. Ik vind Theo een hele goede jongen. Ik heb echt een mooie tijd met hem gehad. Ook groetjes aan hem en zijn familie. Ik hoop dat hij en zijn familie gezond zijn, dat is het belangrijkste", besluit de 35-jarige spits.

Arnautovic kwam er maandagavond in bij een 0-1 achterstand tegen Frankrijk, maar wist de wedstrijd niet om te buigen. Oostenrijk is daardoor nu de nummer laatst in de poule met ook Nederland en Polen. Oostenrijk speelt vrijdag om 18:00 uur tegen Polen en volgende week dinsdag om 18:00 uur tegen Nederland.

Bekijk het interview met Arnautovic hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties