Oud-spelers FC Twente

BOEM! Geplaagde Ziyech jaagt de bal op schitterende wijze in de kruising

BOEM! Geplaagde Ziyech jaagt de bal op schitterende wijze in de kruising

Hakim Ziyech scoorde maandagavond zijn eerste doelpunt in 4,5 maand tijd. Dat hij zolang droog stond, had meerdere redenen. Na zijn doelpunt begin december tegen Pendikspor speelde Ziyech voor de winterstop nog twee competitieduels voor Galatasaray, waarna hij met Marokko naar de Afrika Cup ging. Tijdens het toernooi raakte de voormalig smaakmaker van FC Twente geblesseerd.

Hij keerde met een blessure terug naar Istanbul en lag er tot begin maart uit. De 31-jarige linkspoot, die tussen 2014 en 2016 twee jaar schitterde in het shirt van FC Twente, mocht tweemaal invallen en stond één keer in de basis. Maandag begon Ziyech weer op de bank, maar mocht hij de hele tweede helft spelen. Ziyech had slechts een kwartier nodig om te scoren. Het was een ware wereldgoal. De aanvaller kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, ging naar binnen en schoot de bal op prachtige wijze in de verre bovenhoek. Een doelpunt zoals we wel van hem kennen uit zijn tijd in Enschede. Bekijk een video van het doelpunt onderaan het artikel.

Ziyech wordt dit seizoen verhuurd door Chelsea FC aan Galatasaray. Heel succesvol is het huwelijk nog niet. Mede door blessures kwam Ziyech nog tot maar zeven basisplaatsen en zes invalbeurten. Hierin maakte hij drie doelpunten en gaf hij twee assists. Galatasaray staat momenteel eerste in de Süper Lig. Met nog zes wedstrijden te gaan is de voorsprong op aartsrivaal Fenerbahce twee punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties