Oud-spelers FC Twente

De Gier krijgt slecht nieuws: "Heb ik te respecteren"

De Gier krijgt slecht nieuws: "Heb ik te respecteren"

Jack de Gier heeft geen goed nieuws gekregen van zijn huidige werkgever FC Den Bosch. Het bestuur heeft besloten dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd. De Gier, oud-spits van FC Twente, is op dit moment iets langer dan twee jaar in dienst bij de club die in 2017 nog grote plannen had en FC Twente het vuur aan de schenen legde in de eerste divisie. FC Twente werd uiteindelijk kampioen en Den Bosch greep naast promotie.

Na het afketsen van de overname van Kakhi Jordan was de ambitieuze club weer terug bij af. Even was er sprake dat Wesley Sneijder de nieuwe eigenaar zou gaan worden, maar ook dit ging niet door. FC Den Bosch speelt dit seizoen een onbeduidende rol in de Keuken Kampioen Divisie en staat op een teleurstellende zeventiende plek. Het laat alleen Helmond Sport, Top Oss en Jong FC Utrecht achter zich.

"We gaan een andere richting op en dat is de reden voor dit besluit", aldus technisch manager Yousuf Sajjad. "Jack heeft ons respect en onze waardering. Dat heeft hij ook van de spelers. Daarom gaan wij het seizoen samen op een positieve manier afronden met een sterk slotakkoord van de competitie. Hierbij blijven wij Jack alle mogelijke ondersteuning bieden.”

Ook De Gier zelf reageert op het nieuws. “De afgelopen twee jaar heb ik met alle plezier bij FC Den Bosch gewerkt. De beslissing van de clubleiding om in het nieuwe seizoen met een andere trainer verder te gaan, heb ik te respecteren. Ik wil mijn periode bij de club nu vooral waardig afsluiten.”

De Gier speelde 25 eredivisiewedstrijden voor FC Twente. De meest memorabele was de thuiswedstrijd op 19 december 2001 tegen Feyenoord. In de 89e minuut scoorde Pothuizen de bevrijdende gelijkmaker. Een minuut later was het De Gier die het stadion uit z'n voegen liet barsten door de winnende 3-2 te scoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties