Oud-spelers FC Twente

De Gier per direct ontslagen na vernederende 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle

De Gier per direct ontslagen na  vernederende 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle

Jack de Gier is per direct ontslagen als trainer van FC Den Bosch. Het besluit volgt drie dagen na de vernederende 13-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle. Het was tevens een historische nederlaag. Het was de grootste nederlaag ooit in de eerste divisie en tevens de grootste nederlaag ooit in het betaald voetbal. Er is één ploeg die in 2020 hetzelfde overkwam. Toen verloor VVV thuis met 13-0 van Ajax.

De Gier, oud-spits van FC Twente, kreeg eerder al te horen dat er na dit seizoen geen plek meer voor hem is bij de club uit Den Bosch. Door de dramatische nederlaag heeft de club besloten om toch eerder uit elkaar te gaan. "De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven", begint technisch manager Yousuf Sajjad zijn verklaring op de clubwebsite.

"Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan. Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak. We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd.”

"We weten dat er veel werk aan de winkel is. Er moeten structureel zaken veranderen binnen de club en we menen ook te weten wat die zaken zijn. Verandering kost tijd. Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack. Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan. In de tussentijd hebben we met William een ​​zeer bekwame interim-manager.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties