Oud-spelers FC Twente

Deze oud-spelers van FC Twente zijn te bewonderen op het Europees kampioenschap

Deze oud-spelers van FC Twente zijn te bewonderen op het Europees kampioenschap

Over één dag is het zo ver, dan start het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. Het gastland zal op vrijdag 14 juni de openingswedstrijd spelen tegen Schotland. Er doen in totaal 24 landen mee aan het eindtoernooi. Hieronder een overzicht van alle spelers die een verleden hebben bij FC Twente en nu in actie kunnen komen op het Europees kampioenschap.

Dušan Tadić
De linksbuiten speelde tussen 2012 en 2014 bij FC Twente. Hij wist in 85 duels voor de Tukkers maar liefst 32 keer het net te vinden en gaf naar naast 36 assists. Tadic komt uit voor Servië, dat zich in groep C bevindt. Tegenstanders zijn Slovenië, Denemarken en Engeland.

Václav Cerny
Cerny maakte vorige zomer na een geweldig seizoen een transfer naar VfL Wolfsburg. De rechtsbuiten kwam in totaal 78 keer in actie voor FC Twente. Hierin scoorde hij 22 keer en gaf hij 21 assist. De 26-jarige aanvaller is onderdeel van het Tsjechische elftal dat in groep F zit. Cerny en co zullen het opnemen tegen Portugal, Turkije en Georgië.

Joachim Andersen
De centrale verdediger speelde tussen 2013 en 2017 bij FC Twente, momenteel staat hij onder contract bij Crystal Palace. Andersen speelde vijftig wedstrijden in de eerste selectie van de club uit Enschede. Hij kwam ook uit voor Jong FC Twente, hier kwam hij 47 keer in actie. De Deen bevindt zich met zijn team in poule C. Andersen zal het gaan opnemen tegen Slovenië, Engeland en het Slovenië van Tadic.

Tijjani Reijnders
Reijnders speelde in de jeugd van FC Twente. Tussen 2011 en 2015 maakte hij onderdeel uit van de academie. Momenteel speelt hij bij AC Milaan en is hij international van Oranje. Nederland zit in poule D. De tegenstanders zijn Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Marko Arnautovic
De spits speelde tussen 2006 en 2010 bij de club uit Enschede. Hij speelde 59 keer in het shirt van FC Twente, hierin was hij goed voor veertien doelpunten en tien assists. Momenteel is tweede spits van Internazionale, waarmee hij dit seizoen kampioen werd van Italië. Arnautovic komt uit voor Oostenrijk en zit dus in de poule met Nederland, Frankrijk en Polen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties