Oud-spelers FC Twente

Elia wees hereniging Twente-band bij Ajax af: "Dat kan niet, ze maken me dood"

Elia wees hereniging Twente-band bij Ajax af: "Dat kan niet, ze maken me dood"

Eljero Elia speelde tussen 2007 en 2009 bij FC Twente. Fred Rutten en Steve McClaren waren zijn trainers, Erik ten Hag was assist onder beide oefenmeesters. Elia groeide uit tot een sterspeler in Enschede en genoot interesse van onder meer Tottenham Hotspur FC, Arsenal FC, Ajax en Hamburger SV. Naar laatstgenoemde zou hij uiteindelijk vertrekken. Elia vertelt over zijn (misgelopen) transfer(s).

"Ik zat bij Twente en ik tekende bij", vertelt Elia bij De Oranjekantine van VoetbalPrimeur. "Ik kreeg meer geld, een nieuwe auto en alles. Ik zou dan de best betaalde speler worden van de club, dus ik zou meer gaan verdienen dan Nkufo. Dat kan natuurlijk niet, dus Joop Munsterman móést me verkopen. Hij had beloofd dat hij me aan het einde van het seizoen zou verkopen. Ik was naar zijn huis toegegaan in Enschede. Hij zei: 'Blijf gewoon rustig. Aan het einde van het seizoen laat ik je gaan, maar we moeten even onderhandelen met een paar clubs.'"

"Ik vroeg: 'Welke clubs?' Hij zei: 'Dat is niet belangrijk, het komt wel goed.'" Uiteindelijk vertrok Elia begin juli naar HSV. "Frank (Schouten, zijn zaakwaarnemer, red) was ook al heel ver met Arsenal en Tottenham. Ik was ook nog bij het Ajax van Van Basten geweest, op het kantoor met mijn ouders. Toen zei iemand ineens: 'Geen enkele speler in Nederland is 7,8 miljoen waard' en toen kochten ze Sulejmani voor 16 miljoen", aldus Elia, die de lachers op zijn hand krijgt in de kantine.

Had de buitenspeler graag voor Ajax willen spelen? "Als klein jongetje ben ik weggestuurd bij jeugd van Ajax. Tuurlijk wil je als klein jongetje voor Ajax spelen. Maar als je voor Feyenoord gaat spelen, ga je van Feyenoord houden. Dan is het een 'no-go'." Elia had ook nog een andere keer naar Ajax gekund. "Toen ik bij Basaksehir zat, speelde ik tegen het Ajax van Ten Hag. Toen zei hij: 'Ellie, ik ga je halen.' Ik zei: 'Nee, dat kan niet meer.' Hij zei: 'Ik ga je echt halen.' Ten Hag is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Ik zei: 'Nee, het kan niet, ze maken me dood'", besluit Elia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties