Oud-spelers FC Twente

Excellente Staring beste aankoop NAC: "Kunnen ze een leuk zakcentje aan verdienen"

Excellente Staring beste aankoop NAC: "Kunnen ze een leuk zakcentje aan verdienen"

Omdat de kans op speelminuten bij FC Twente gering was, heeft de club besloten mee te werken aan de transfer van Casper Staring naar NAC Breda. Bij FC Twente had hij al de zware bijnaam de blonde Busquets. Dat FC Twente Staring niet voor niets contracteerde, blijkt uit de prestaties van de middenvelder uit Barneveld bij zijn nieuwe club NAC.

De club uit Breda heeft deze winter een ware metamorfose ondergaan door Peter Hyballa terug te halen als hoofdtrainer en maar liefst acht nieuwe spelers aan te trekken. Onder hen twee oud Twente-spelers Tom Boere en Casper Staring. Laatstgenoemde startte tot nu toe alle wedstrijden en wordt gezien als de grootste verrassing.

"Acht nieuwe spelers waarvan het gros op het eerste gezicht een prima indruk achterlaat. Met Casper Staring als uitschieter", schrijft Yadran Blanco van BNDeStem. "De van FC Twente overgekomen controleur belichaamt de frisse wind die er waait sinds commissaris Pierre van Hooijdonk en technisch directeur Peter Maas de lijnen uitzetten."

"Indrukwekkend", vervolgt de journalist zijn verhaal. "Hij beheerst de kunst voetbal er simpel uit te laten zien. Positioneel excellent. Bijna altijd op de goede plek. Sober doch invloedrijk. Een tikje naar links, een tikje naar rechts en waar mogelijk een bal tussen de linies. Onopvallend goed is de 21-jarige controleur. Het cement tussen de bouwstenen."

Staring is nu van waarde op het veld, maar kan de club in de toekomst ook geld opleveren. "Uitstekend gezien door Maas die kan terugvallen op jarenlang nationaal en internationaal scoutingswerk. Door het contract van 3,5 jaar kan NAC in de toekomst een leuk zakcentje verdienen aan de van FC Twente overgenomen Staring. Of FC Twente een deel van de toekomstige winst mee krijgt is niet bekend."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties