Oud-spelers FC Twente

Hengelman haalt uit naar kampioenstrainer FC Twente: "Naarste man waar ik ooit mee werkte"

Hengelman haalt uit naar kampioenstrainer FC Twente: "Naarste man waar ik ooit mee werkte"

Nick Hengelman uit Glanerbrug speelde tussen 2007 en 2010 in de jeugdopleiding van FC Twente. Daarna verkaste hij naar Heracles Almelo. Via avonturen bij AGOVV Apeldoorn, Vitesse, Achilles '29 en TOP Oss keerde hij in 2016 terug bij FC Twente, waar hij tot 2019 speelde. Hij ging nog op avontuur bij Ajax, in Bulgarije en in Zuid-Afrika, om in 2022 zijn carrière af te sluiten bij Go Ahead Eagles.

Over al deze avonturen heeft Nick Hengelman een boek geschreven, genaamd 'Schaakmat'. Daarin blikt hij ook terug op zijn tijd bij FC Twente. "Er staat ook een stuk in over Marino Pusic, de trainer van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie", vertelt de 33-jarige oud-doelman tegenover TC Tubantia. "Ook hij zal er niet blij mee zijn. Pusic is de naarste man waar ik ooit mee heb samengewerkt. Altijd als ik hem zie, krijg ik weer rillingen."

De slechtste trainer die hij ooit heeft meegemaakt komt ook uit de periode. Dit was echter niet Pusic. "Nee, hij was niet de slechtste trainer. Dat was Gertjan Verbeek. Althans, de slechtste voor Twente. Ik vond hem redelijk fair in zijn benadering, maar zijn blik was op dat moment niet goed voor Twente. Alles wat A was, moest bij hem Z zijn of andersom. Ik kom Verbeek nog regelmatig tegen en hij onderkent dat zelf ook. Daarom staat het ook in het boek", besluit Hengelman. Het boek is overigens geen afrekening met alles en iedereen, maar daarover later meer.

In oktober 2017 werd René Hake ontslagen als hoofdtrainer van FC Twente, dat in degradatienood verkeerde. Onder opvolger Gertjan Verbeek ging het echter alleen nog maar slechter. Verbeek werd in maart 2018 ontslagen, maar FC Twente toen nog van degradatie redden was voor opvolger Marino Pusic een te lastige taak. Pusic bleef trainer en wist in het seizoen 2018-2019 een mooie prestatie neer te zetten: FC Twente keerde binnen één seizoen terug op het hoogste niveau door kampioen van de KKD te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties