Oud-spelers FC Twente

Hoe Brama de droom van Hengelman alsnog liet uitkomen

Hoe Brama de droom van Hengelman alsnog liet uitkomen

Op woensdag voorafgaand aan het duel tegen Almere City FC was de ESPN Special Nooit in Twente 1 te zien op ESPN. De kijker kreeg tijdens de aflevering een kijkje in de bijzondere carrière van Nick Hengelman. De keeper die zo graag in het eerste van FC Twente wilde komen, maar hier nooit belandde. Al kwam zijn grote droom wel uit tijdens de afscheidswedstrijd van Wout Brama.

Hengelman vroeg in het verleden al aan aanvoerder Brama of hij een goed woordje voor hem wilde doen bij trainer Marino Pusic. Zo hoopte hij zijn debuut bij FC Twente te maken "Wil je misschien overleggen met hem of ik mijn debuut mag maken voor het eerste elftal vroeg hij toen aan mij. Ik zou een slechte aanvoerder zijn als ik dat niet doe, maar de kans van slagen is niet groot vertelde ik hem. Ik ben er wel naartoe geweest, maar mijn gedachte vooraf was goed", vertelt Brama in de ESPN special.

Toch was het diezelfde speler die uiteindelijk zorgde dat Hengelman minuten mocht maken in de Grolsch Veste. Tijdens de afscheidswedstrijd van Brama kwam de oud-keeper van FC Twente één helft in actie in het stadion van de Tukkers. "Daar had ik even geen rekening mee meer gehouden", vertelt Hengelman lachend.

Brama verklaart hoe hij bij deze keeper terechtkwam. "Ik had hem eigenlijk niet uitgekozen voor die wedstrijd, want ik moest goed kiezen tussen spelers met wie ik gespeeld had. Met Nick heb ik alleen getraind, maar toen viel Lars Unnerstall één week van tevoren af. Toen heb ik Nick gebeld om te vragen of ik zijn droom kon laten uitkomen om in de Grolsch Veste te spelen. Hij zei nog voordat ik de vraag gesteld had dat hij graag kwam. Dat was echt fantastisch."

Hengelman twijfelde nog even of niet ook deze kans door zijn neus werd geboord. "Ik zat op de bank, want Jeffery de Lange begon. Ik heb de trainer gevraagd of hij een trainer met verstand van voetbal is, dus dat ik aanneem dat hij mij er wel inzet. We hadden afgesproken dat hij de eerste helft zou doen en ik de tweede, dus dat was heel leuk." Zijn droom? "Voetballen in Twente 1 blijft dat toch, maar ik acht de kans dat ik dat nog haal nihil", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties