Oud-spelers FC Twente

Hoe is het met: Denilho Cleonise - de flankenflitser die de hoge verwachtingen niet kon waarmaken

Hoe is het met: Denilho Cleonise - de flankenflitser die de hoge verwachtingen niet kon waarmaken

Denilho Cleonise werd in de twee jaren dat hij bij FC Twente speelde vrij groot gemaakt door de supporters. Er waren hoge verwachtingen van de flankenflitser, maar die heeft Cleonise nooit waar kunnen maken. De rechtsbuiten vertrok vorig jaar zomer transfervrij, nadat hij twee jaar eerder transfervrij was overgekomen van het Italiaanse Genoa CFC. Cleonise koos voor een avontuur bij RKC Waalwijk. Hoe is zijn eerste seizoen in Noord-Brabant gegaan?

Cleonise wist bij RKC een basisplaats te veroveren, iets wat hem bij FC Twente niet lukte. De 22-jarige rechtsbuiten stond 24 keer in de basis en mocht 9 keer invallen in de eredivisie. In deze wedstrijden was hij goed voor één goal en vier assists.

Daarmee hielp Cleonise RKC om in de eredivisie te blijven. De strijd met Excelsior om wie de nacompetitie inging bleef tot de laatste speelronde spannend. Uiteindelijk behaalden beide ploegen 29 punten, maar had RKC een beter doelsaldo (-18 tegenover -23). Ook aankomend seizoen is Cleonise dus weer in de eredivisie te bewonderen. In het Mandemakers heeft Cleonise nog een contract tot medio 2025, waarbij de club de optie heeft het contract met een jaar te verlengen.

Cleonise speelde tussen 2010 en 2013 en in het seizoen 2017-2018 in de jeugdopleiding van Ajax. In augustus 2018 besloot hij voor een avontuur bij het Italiaanse Genoa CFC te gaan. Al op zeventienjarige leeftijd debuteerde Cleonise in de Serie A, maar hij slaagde nooit op het hoogste Italiaanse niveau. Ook bij FC Twente brak de aanvaller niet door.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties