Oud-spelers FC Twente

Hoe is het met: Queensy Menig - De flitsende linksbuiten die naar Servië vertrok

Hoe is het met: Queensy Menig - De flitsende linksbuiten die naar Servië vertrok

Queensy Menig speelde tussen 2019 en 2021 twee seizoen in het shirt van FC Twente. Hierna vertrok hij naar het Servische FK Partizan. Het contract van Menig zou deze zomer ten einde komen in Servië, maar de technische linksbuiten koos in de winter voor een avontuur in Turkije. Hij tekende voor tweeënhalf seizoen bij Sivasspor. Hoe gaat het nu met hem?

Voordat Menig bij FC Twente kwam speelde hij in de jeugd van Ajax. Hij werd tijdens deze periode voor twee seizoenen verhuurd aan PEC Zwolle, waarna hij vanuit Amsterdam de overstap maakte naar FC Nantes. Vanuit de Franse club werd hij tweemaal verhuurd. Eerst aan Oldham Athletic en vervolgens aan PEC Zwolle.

Na deze huurperiodes kwam de linksbuiten in 2019 transfervrij naar FC Twente. Hier speelde hij twee seizoen en wist Menig in 49 wedstrijden negen doelpunten te maken. Daarnaast gaf de aanvaller zeven assists. In 2021 gaf hij aan zijn contract bij de club uit Enschede niet te willen verlengen, dus besloten de Tukkers hem te verkopen om nog wat geld aan hem over te houden.

Hij werd voor zeven ton verkocht aan FK Partizan, waar hij na tweeënhalf jaar afscheid nam. Hij maakte de overstap naar Sivasspor. De tweede helft van het afgelopen seizoen speelde hij in Turkije. Menig kwam elf keer in actie in de Turkse competitie. Hierin wist twee keer het net te vinden en gaf hij één assist. Hij staat nog onder contract tot medio 2026 bij Sivasspor en zal zich komende periode gaan opmaken voor zijn tweede seizoen in Turkije.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties