Oud-spelers FC Twente

Hoe is het nu met: Julio Pleguezuelo

Hoe is het nu met: Julio Pleguezuelo

In 2019 ontstond er de nodige reuring toen er uit het niets een speler over werd genomen van Arsenal FC. Met daarnaast Atletico Madrid en FC Barcelona op zijn cv waren de verwachtingen bij de komst van Julio Pleguezuelo hooggespannen. FC Twente was voor de Spanjaard een tussenstap, want hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn droom was om uiteindelijk te slagen in Engeland. Afgelopen zomer kreeg hij die kans, al moest hij wel genoegen nemen met een club op het tweede niveau. Hij tekende bij Plymouth Argyle FC, de club uit Zuid-Engeland die net was gepromoveerd naar de Championship.

Helaas liet hij FC Twente wel met lege handen achter, want Pleguezuelo had een aflopend contract in Enschede. Dat hij vertrok was eenvoudig te verklaren. Pleguezuelo speelde zijn laatste seizoen geregeld in de basis, maar wist ook dat Hilgers uiteindelijk de voorkeur zou krijgen van de trainer. Daarnaast woonde hij alleen in Nederland terwijl zijn vrouw en zijn kinderen in Londen verbleven. Hij vloog geregeld op en neer, maar het was allesbehalve een ideale situatie. Afgelopen werd het gezin herenigd en Pleguezuelo begon aan zijn nieuwe avontuur.

Persoonlijk gaat het hem sportief gezien voor de wind. Dit seizoen is hij in de meeste wedstrijden een vaste waarde. Van de 30 competitiewedstrijden die hij speelde, startte hij 21 keer en 9 keer mocht hij invallen. De verdediger wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt, al is scoren uiteraard niet zijn hoogste prioriteit. Plymouth staat op dit moment op de veilige 18e plek, maar Pleguezuelo en zijn collega's zijn nog niet helemaal veilig.

De Championship bestaat uit 24 clubs en met nog drie wedstrijden te gaan kan de ploeg nog degraderen. Het gat met de eerste rechtstreekse degradatieplek is slechts vier punten. Toch lijkt de ploeg zich te hebben herpakt na een negatieve reeks van zes wedstrijden waarin slechts één punt werd gepakt. Uit de laatste drie wedstrijden werden maar liefst zeven punten gepakt en dat is goed voor het moraal van de ploeg. Zaterdag wacht de degradatiekraker tegen Stoke City, de huidige club van Million Manhoef. Daarna speelt Plymouth uit bij Millwall FC om daarna het seizoen thuis af te sluiten tegen Hull City. Het worden dus twee spannende weken voor Pleguezuelo die enkele weken op Instagram een gezinsuitbreiding aankondigde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties