Oud-spelers FC Twente

Horrorscenario voor geliefde oud-speler Sibum: Van pitch invasion naar totale afdroging

Horrorscenario voor geliefde oud-speler Sibum: Van pitch invasion naar totale afdroging

Een horrorscenario heeft zich afgespeeld voor Roda JC en trainer Bas Sibum, een geliefde oud-speler van FC Twente. Twee weken geleden vierden de supporters en spelers op het veld nog hun vermeende promotie naar de eredivisie, nu zit Roda JC in zak en as omdat het promotie heeft misgelopen na een uitstekend seizoen.

Roda JC pakte na de eerste wedstrijd de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en stond alleen in speelronde 24 en 25 buiten de top twee, waar je moet staan voor rechtstreeks promotie. Roda JC dacht na de 2-0 overwinning op SC Cambuur in de één-na-laatste wedstrijd dat het was gepromoveerd en begon zelfs al aan een pitch invasion. De wedstrijd van concurrent FC Groningen, dat toen 1-0 achterstond op bezoek bij Telstar, was echter nog helemaal niet afgelopen. In de 95e minuut maakte FC Groningen er nog 1-1 van, waardoor het verschil drie punten werd en Roda JC nog niet gepromoveerd was.

Die klap is de ploeg van Sibum, die het dit seizoen verder uitstekend heeft gedaan met Roda JC, nooit te boven gekomen. Vorige week speelden de Limburgers tegen FC Groningen. Roda JC had aan één punt genoeg, maar werd afgedroogd door FC Groningen, waardoor de Trots van het Noorden rechtstreeks promoveerde. En dan moest de grootste afdroging nog komen.

Sibum had na de verloren wedstrijd in Groningen op vrijdagavond niet veel tijd om zijn ploeg weer op te laden: maandag stond alweer de heenwedstrijd tegen NAC Breda in play-offs op het programma. Er werd met 3-1 verloren in het Rat Verlegh Stadion. Tijdens de return ging het al helemaal mis: vrijdagavond werd het 0-5 voor NAC Breda in het Parkstad Limburg Stadion.

Het was een pijnlijk einde aan een verder prachtig en verrassend seizoen voor Roda JC, waarin oud-jeugdspeler van FC Twente Walid Ould-Chikh overigens Speler van het Jaar werd. Vorig seizoen eindigden De Koempels nog op de vijftiende plaats in de KKD; Sibum loodste Roda JC in zijn eerste seizoen als proftrainer bijna naar de eredivisie. Sibum, die tot medio 2025 vastligt in Kerkrade, speelde tussen 2003 en 2007 bij FC Twente en was erg geliefd bij de supporters vanwege zijn geweldige inzet en harde schot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties