Oud-spelers FC Twente

Marsman vervolgt loopbaan in Amerika na de plotse contractontbinding door komst Messi

Marsman vervolgt loopbaan in Amerika na de plotse contractontbinding door komst Messi

Nick Marsman speelde een lange tijd bij Inter Miami, de club waar Lionel Messi momenteel onder contract staat. Zijn droom leek werkelijkheid te worden toen Messi tekende bij Inter Miami, maar niets bleek minder waar. Door de komst van Messi werd het contract van Marsman plots ontbonden en was hij clubloos. Hij heeft nu een nieuwe club gevonden en wordt verhuurd aan promovendus San Antonio.

De reden dat het contract werd ontbonden was om meer ruimte te maken binnen het salarisbudget. Naast Messi spelen ook Jordi Alba en Sergio Busquets bij Inter Miami. Naar verluidt zou Messi tussen de 45 en 55 miljoen euro per jaar verdienen.

De ambitieuze voetbalclub uit Florida heeft gebruikgemaakt van een speciale regel die het toestaat om het contract van een speler te ontbinden om zo ruimte te creëren binnen het salarisbudget. Marsman (32) speelde in totaal twee seizoenen bij Inter Miami dat hem medio 2021 overnam van Feyenoord. Hij startte als basiskracht, maar raakte in mei 2022 zijn plak kwijt. In totaal speelde hij 30 officiële wedstrijden voor de club.

De 32-jarige voormalig keeper van FC Twente en Go Ahead Eagles heeft nu een nieuwe club gevonden en staat voortaan onder de lat bij San Antonio. "Hij is een professionele keeper die ervaring en leiderschap op hoog niveau met zich meebrengt. De toevoeging van Nick aan onze toch al sterke keeperseenheid toont onze ambitie om opnieuw kampioen te worden", zegt trainer Alen Marcina van San Antonio. Marsman wordt verhuurd door Inter Miami, het seizoen zit er in november op in Amerika. Op 1 januari is Marsman transfervrij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties