Oud-spelers FC Twente

Opnieuw pech voor Pierie: Blessure houdt hem voorlopig aan de kant

Opnieuw pech voor Pierie: Blessure houdt hem voorlopig aan de kant

FC Twente was na het eerste seizoen van huurling Kik Pierie tevreden over zijn prestaties en huurde hem nog een seizoen van Ajax. Pierie kende echter veel pech. Bijna het hele seizoen moest hij vanaf de kant toekijken vanwege een rugblessure. Nu hij net uitgeleend is aan Excelsior, heeft het noodlot weer toegeslagen.

In de eerste week na zijn komst bij Excelsior raakte de centrale verdediger al geblesseerd aan zijn knie. Gelukkig herstelde hij hier snel van. Nu is het echter, zo vlak voor de herstart van de eredivisie, weer misgegaan. Pierie kampt met een spierblessure en ligt er volgens de eerste prognose enkele weken uit.

Onlangs werd bekend dat Pierie op zoek mocht naar een nieuwe club. Excelsior was er als de kippen bij en legde de 22-jarige verdediger snel vast voor een half jaar. Hij wordt gehuurd van Ajax, waar hij nog een contract heeft tot medio 2024 en geen uitzicht meer heeft op een plek bij de eerste selectie. Pierie kreeg tijdens de eerste seizoenshelft speelminuten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar wil graag op het hoogste niveau acteren. Helaas moet hij zijn rentree in de eredivisie nog even uitstellen.

Voor Pieries Excelsior staat er nog een spannende tweede seizoenshelft te wachten. De Kralingers hebben uit de eerste veertien wedstrijden dertien punten gepakt en staan daarmee veertiende in de eredivisie. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen is slechts twee punten. Aankomende zondag staat er gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma. Om 16:45 uur komt FC Groningen, dat één punt minder heeft, op bezoek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties