Oud-spelers FC Twente

Oud-Twente speler speelde opeens laatste wedstrijd: "Zo diep ben ik niet eerder gegaan"

Oud-Twente speler speelde opeens laatste wedstrijd: "Zo diep ben ik niet eerder gegaan"

Oud-FC Twente Vrouwen speler Kika van Es heeft een punt achter haar loopbaan gezet. De speler die maar liefst 77 keer in actie kwam in het shirt van FC Twente is niet geselecteerd door de bondscoach van het WK. Van Es werd twee keer landskampioen met Twente en werd in 2017 Europees kampioen met de Oranje Leeuwinnen.

Kika van Es heeft een bewogen afgelopen paar maanden meegemaakt. De speler kreeg namelijk in het begin van dit jaar een miskraam. Eind mei bevestigde de speler dat ze haar carrière niet voort ging zetten na het wereldkampioenschap in Nieuw-Zeeland en Australië.

"Ik heb veel blessures gehad, maar zo diep als na die miskraam ben ik niet eerder gegaan", vertelt van Es in gesprek met de NOS. Ze heeft dit jaar niet veel kunnen voetballen, maar hoopte stiekem toch op een plekje in de selectie van het WK. Van Es werd opgeroepen, maar moest na zeven dagen het team toch weer verlaten.

"Ik had er rekening mee gehouden. Bovendien stond ik hier niet alleen voor mezelf. De druk voorafgaand aan zo'n WK is enorm. Ik probeerde anderen positief te stimuleren. Maak je een foutje? Geen probleem, kan gebeuren. Ik heb er alles aan gedaan andere meiden te helpen. Zij hebben mij ook gesteund toen het even niet goed met me ging." aldus van Es.

Dit betekent ook dat haar carrière abrupt tot een einde is gekomen. Na twee keer landskampioen te zijn geworden met FC Twente en het winnen van het Europees Kampioenschap in 2017 heeft ze een succesvolle carrière meegemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties