Oud-spelers FC Twente

Oud-Twente speler Zekhnini maakt transfer en gaat alweer aan de slag bij zevende club

Oud-Twente speler Zekhnini maakt transfer en gaat alweer aan de slag bij zevende club

Rafik Zekhnini speelde twee seizoenen in het shirt van FC Twente. In het seizoen 2018-2019 werd de Noorse buitenspeler kampioen in Enschede in de Keuken Kampioen Divisie. Zekhnini was één van de spelers in een vreemdenlegioen die erg geliefd was onder de fans en indruk maakte. Hij werd gehuurd van Fiorentina en werd gezien als groot talent. Twee seizoenen later heeft Zekhnini inmiddels alweer zijn zevende club gevonden.

Zekhnini gaat verkassen naar de Noorse middenmoter Sarpsborg 08. Hij stond afgelopen seizoen onder contract bij Noors kampioen Molde FK, maar kwam daar nauwelijks in actie. In 2023 zat Zekhnini slechts zes keer bij de selectie, maar viel geen enkele keer in. De laatste keer dat hij in actie kwam in competitieverband was op 28 augustus 2022 tegen Sarpsborg 08, zijn toekomstige werkgever.

Zekhnini speelde in totaal 51 wedstrijden in het shirt van FC Twente. Hij werd kampioen met FC Twente op het tweede niveau van Nederland en promoveerde naar de eredivisie. Hij maakte in het seizoen 2018-2019 in de Keuken Kampioen Divisie, 27 optredens waarin hij vijf goals maakte en vier assists gaf.

Het volgende seizoen bleef Zekhnini bij FC Twente en maakte de stap mee naar de eredivisie. Echter kon hij dat seizoen de verwachtingen niet waarmaken. In 21 wedstrijden maakte hij slechts 1 goal en gaf 1 assist.

Inmiddels gaat Zekhnini aan de slag bij zijn zevende club. Hij speelde in de jeugd bij ODD (Noorwegen), waarna hij op jonge leeftijd werd verkocht aan Fiorentina. Daar werd hij vaak verhuurd, onder meer aan Rosenborg (Noorwegen), Lausanne-Sport (Zwitserland) en FC Twente. Na vaak verhuurd te worden door Fiorentina maakte hij in 2021 de transfervrije overstap naar het Noorse Molde. Daar kon hij de verwachtingen ook niet waarmaken, en gaat nu verkassen naar de Noorse middenmoter Sarpsborg 08.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties