Oud-spelers FC Twente

Promes komt niet naar rechtszaak: "Aanhouding kan hem zijn contract kosten"

Promes komt niet naar rechtszaak: "Aanhouding kan hem zijn contract kosten"

Vrijdag staat de rechtszaak tegen Quincy Promes over poging tot moord gepland. Hij wordt verdacht van het neersteken van zijn neef. De oud-aanvaller van FC Twente zal echter niet komen opdagen, zoals verwacht. Als hij naar Nederland zou komen, zou hij namelijk aangehouden worden, wat hem zijn contract bij het Russische Spartak Moskou kan kosten.

Dat vertelt zijn advocaat Robert Malewicz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club", zegt Malewicz. "En we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen. Zij willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten."

Promes wordt verdacht voor poging tot moord. Hij zou namelijk zijn neef, die nog geluk zou hebben dat hij het heeft overleefd, met een mes hebben gestoken op een familiefeest. Het zou gaan om een geldkwestie. Daarnaast valt de naam van de voetballer in enkele grote drugszaken waarin hij geld zou hebben geïnvesteerd.

Russisch paspoort

In de Russische media gingen onlangs geruchten dat Promes een Russisch paspoort zou willen hebben. Hierop reageerde zijn advocaat reeds. "Er zijn mensen in zijn omgeving die dat idee van een Russisch paspoort hebben verkend, maar niet op initiatief van Promes. Het gaat erom dat hij met een Russisch paspoort makkelijker mee zou kunnen op trainingskampen buiten Rusland. Nu moet dat allemaal nog met een visum", aldus Malewicz.

"Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken. Het heeft er dus niks mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden. Dat is toch al niet aan de orde, want Rusland en Nederland werken op dit moment niet meer samen bij verzoeken tot uitlevering. In die zin helpt een Russisch paspoort dus niks", besluit Malewicz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties