Oud-spelers FC Twente

Schreuder zou één club nog heel graag willen trainen

Schreuder zou één club nog heel graag willen trainen

Alfred Schreuder is momenteel werkloos, omdat hij dit seizoen ontslagen werd als trainer van Ajax. De 50-jarige Barnevelder kan daarom op zoek naar een nieuw avontuur. Hij vertelt dat hij altijd nog een hechte band heeft met NAC Breda. Schreuder vindt zelfs dat de club groter is dan AZ, Vitesse of FC Utrecht.

"Ieder weekend kijk ik naar de uitslag van NAC. Dat gevoel zit heel diep. Ik was speler, maar ook supporter. NAC is een speciale club. Dat zegt Henk ten Cate ook en hij is een grote trainer geweest”, vertelt Schreuder aan BN De Stem.

Zou Schreuder bij NAC trainer willen zijn? "De wens om trainer van NAC te worden, is er nog steeds. Al is het maar om wat terug te doen voor de club. Het is niet uit te leggen wat NAC betekent als je er niet zelf bent geweest. Ik ben ook nog eens vijf jaar aanvoerder geweest, wat voor extra binding zorgt. Mijn zoon wilde het niet geloven, maar NAC is de vijfde club van Nederland. Groter dan AZ, Vitesse en Utrecht”, beweert Schreuder.

In het seizoen 2007-2008 speelde Schreuder bij FC Twente. Als trainer heeft hij het bij de Tukkers langer volgehouden. De oefenmeester was vijf jaar assistent-trainer en één jaar hoofdtrainer. Hij eindigde in het seizoen 2014-2015 met FC Twente op de tiende plaats. In het daaropvolgende seizoen werd hij al na vier speelrondes ontslagen. Hij verloor er daarvan drie en speelde er één gelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties