Oud-spelers FC Twente

Theo Janssen over weergaloze vrije trap tegen Inter: "Ik mikte op het hoofd van Sneijder"

Theo Janssen over weergaloze vrije trap tegen Inter: "Ik mikte op het hoofd van Sneijder"

Vanavond neemt Inter Milan het in eigen huis op tegen FC Porto. De thuisploeg is een oude bekende van FC Twente, want het was één van de drie tegenstanders in de poulefase van de Champions League in het seizoen 2010-2011. De thuiswedstrijd in de Grolsch Veste werd een bijzondere waarbij Theo Janssen scoorde uit een fantastische vrije trap.

Aan de andere kant stond een andere Nederlander op het veld, Wesley Sneijder. Het was aan hem te danken dat de bal van Janssen erin ging. Als Sneijder zijn hoofd niet in had getrokken was de bal er waarschijnlijk niet ingegaan. Of hij daarna ook door had kunnen spelen is een andere discussie.

"Ik snap wel dat hij bukte, anders was hij een kopje kleiner geweest", grijnst Theo Janssen aan tafel bij RTL7. "En hij is natuurlijk niet zo heel groot. Maar hij is normaal gesproken geen speler die in de muur gaat staan. Er zijn spelers waarvan je weet dat als je op hen mikt, die gaan opzij."

Dus je mikte echt bewust op Sneijder? "Ja, omdat hij precies in de lijn stond waar ik de bal wilde schieten. Als ik 'm er iets verder omheen schiet, dan schiet ik 'm naast. Hij was dus ook echt mijn richtpunt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties