Oud-spelers FC Twente

Van Leeuwen voelt zich oneerlijk behandeld door FC Twente en legt uit waarom

Van Leeuwen voelt zich oneerlijk behandeld door FC Twente en legt uit waarom

Thijs van Leeuwen maakte op 12 september 2020 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De buitenspeler stroomde door uit de eigen jeugdopleiding nadat hij een kans kreeg van de nieuwe trainer Ron Jans. Hij kreeg een contract, maar uiteindelijk bleef een definitieve doorbraak uit. In januari werd zijn contract ontbonden en tekende hij voor anderhalf jaar bij TOP Oss. Een vertrek waar de aanvaller een wrange nasmaak aan over heeft gehouden.

Hij is van mening dat hij niet genoeg kansen heeft gehad bij FC Twente. Hij had gehoopt op een kans toen Cerny begin 2021 een zware blessure op liep. In plaats daarvan werd er een vervanger gehaald. "Op een gegeven moment raakte Cerny geblesseerd en toen werd Luciano Narsingh gehuurd van Feyenoord. Dat vind ik wel jammer, aangezien ik van mening ben dat ik goed presteerde."

"Misschien had ik toen op de trainer af moeten stappen, maar daarin ben ik niet brutaal genoeg. Wellicht moet ik dat nog leren”, vervolgt Van Leeuwen in gesprek met Voetbalzone. In de zomer van 2021 vertrok hij op huurbasis naar Almere City, maar dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. "Ik vind dat ik daarin niet helemaal eerlijk behandeld ben door Twente."

"Eerst wilden ze met mij naar de basis toewerken, om me vervolgens in de laatste twee weken te vertellen dat ik op huurbasis kon vertrekken. Toen heb ik overhaast de verkeerde keuzes gemaakt. Dat blijft voor mij eeuwig zonde.” Ook bij Almere City ging het mis. Hem werd verteld dat hij werd gehaald als basiskracht, maar uiteindelijk bleek hij selectievulling te zijn.

Inmiddels speelt hij bij Top Oss en speelt hij wekelijks in de basis. Niet als buitenspeler, maar als aanvallende middenvelder. Door de gang van zaken is de liefde voor FC Twente even bekoeld. “Ik was altijd gehecht aan Twente, omdat het echt mijn club is en ik er lang heb gespeeld. Ik ontken dan ook niet dat ik veel aan de club te danken heb, maar ik vind het ergens wel jammer hoe alles is gelopen. Voor nu is die band wel even verwaterd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties