Oud-spelers FC Twente

Joël Drommel is alweer anderhalf jaar geleden vertrokken naar PSV. Hier werd hij de eerste doelman, maar na een flink aantal blunders raakte hij zijn positie onder de lat kwijt. Dinsdagavond kreeg de goalie weer een kans van Ruud van Nistelrooij, maar deze greep hij niet met beide handen aan. Opnieuw ging hij in de fout en door zijn blunder maakte hij de wedstrijd onnodig spannend.

PSV stond bij rust op een comfortabele 2-0 voorsprong op het Kasteel in Rotterdam, tot Drommel in de 61e minuut misgreep bij een voorzet van Sparta. Het kwam hem duur te staan want de bal kwam voor de voeten van Sparta-middenvelder Verschueren die de bal met een boogje in het doel werkte.

Na zijn fout wist Drommel zich goed te herstellen en wist hij zelf te voorkomen dat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Toch ligt de nadruk nu weer op die blunder. Na de wedstrijd nam Ruud van Nistelrooij de doelman in bescherming voor de camera van ESPN. "Joël weet zelf ook dat hij fout zat. Hij moet hard schreeuwen, zodat Branthwaite wegblijft. Of hij moet die bal hard wegstompen."

"Maar vergeet niet dat hij ons in blessuretijd ook redt bij dat schot van Tobias Lauritsen. Dat was een wereldredding. Vroeger was het wel eens langer zichtbaar als hij een foutje had gemaakt. Nu bleef hij zelfverzekerd. Daar is hij wel in gegroeid. Na die fout pakt hij drie ballen zonder enige twijfel.”