Oud-spelers FC Twente

FC Twente en Casper Staring besloten vorige week om uit elkaar te gaan. Voor de speler was er onvoldoende zicht op speelminuten bij FC Twente en toen NAC interesse toonde, hoefde hij niet lang na te denken. De middenvelder, die ook wel de blonde Busquets wordt genoemd, verruilde de ene volksclub voor de andere en speelde dinsdag in de KNVB-beker zijn eerste wedstrijd. Het werd er eentje om niet snel te vergeten.

Staring startte in de basis en binnen een minuut had NAC al een tegentreffer om de oren. FC Eindhoven-speler Brym flikte het om in de eerste minuut de bal in het doel te werken. Er was nog genoeg tijd om de schade te herstellen, maar toen NAC in de 90e minuut nog altijd niet had gescoord leek het bekeravontuur ten einde. Maar toen volgde er een bizarre ontknoping.

In de 91e minuut wist NAC alsnog de gelijkmaker te scoren. Het was Herrmann die de bevrijdende 1-1 scoorde waarna een bekend ritueel volgde voor Staring. De liters bier vlogen door de lucht en de supporters gingen uit hun dak. Er volgde een verlenging, maar de wedstrijd leek uit te lopen op strafschoppen. Totdat jongeling Besselink in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging alsnog de winnende 2-0 scoorde.

Staring zelf maakte het laatste deel mee vanaf de bank. Hij werd in de 94e minuut vervangen door Tijs Velthuis die hij nog kent uit de jeugdopleiding van FC Twente. Velthuis, in 2019 vertrokken naar AZ, wordt dit seizoen door de Alkmaarders verhuurd aan NAC, maar is hier sinds kort niet meer zeker van een basisplek. Met Staring heeft hij er een extra concurrent bijgekregen want hij kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten.