Twente Insite

FC Twente Nieuws

Problemen voor Hake: “Maar toen bleef alles binnenskamers”

Problemen voor Hake: “Maar toen bleef alles binnenskamers”

Trainer René Hake ligt bij FC Twente stevig onder vuur na de desastreuze seizoensstart met vier nederlagen op rij. Hoewel technisch directeur Jan van Halst afgelopen weekend nog zijn vertrouwen in Hake uitsprak, kan dat bij een nieuwe nederlaag helemaal anders zijn. In De Twentsche Courant Tubantia staat vandaag een beschouwing waarom Hake wel of niet als zondebok zou moeten worden gezien.

“Hoewel iedereen binnen Twente beweert dat er niets mis is met de werkrelatie tussen de spelers en de trainer, is er wel degelijk sprake van enige ruis op de lijn bij een deel van de groep”, schrijft Leon ten Voorde vandaag in het dagblad. “Dat was vorig jaar ook al het geval, maar toen bleef alles binnenskamers en waren de prestaties goed. Binnen de club wordt Hake ook verweten dat hij teveel naar binnen is gericht, en te weinig oog heeft voor de opleiding en de beloften.”

Hake heeft wel de pech dat veel spelers, die hij afgelopen zomer sprak, uiteindelijk toch niet naar Twente konden komen. “Maar desondanks had hij nooit akkoord moeten gaan met een groep van 28 man, hij had ook nooit ja moeten zeggen tegen het feit dat spelers als Marko Kvasina, Danny Holla, Michael Liendl, Haris Vuckic, Tom Boere en Nikola Gjorgjev meteen voor meerdere jaren werden vastgelegd.”

Toch is Hake niet alles aan te rekenen, schrijft Ten Voorde. Zo is het aankoopbeleid van de club onnavolgbaar. “Om maar even wat voorbeelden te noemen: bij Twente vonden ze Tom Boere beter dan Cyriel Dessers, er zijn drie rechtsbuitens gehaald en pas op de laatste dag van de transfermarkt kwam er een linksback zonder indrukwekkende statistieken, terwijl die positie al een jaar niet goed is bezet.”

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henk Schoeman Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Henk Schoeman
Gast
Henk Schoeman

Reinste flauwekul slaat nergens op. Vorig seizoen de gevierde held met veel beter materiaal. En nu de zondebok worden door het aankoopbeleid van Jan van Halst. Laat hem maar lekker zijn gang gaan resultaten komen vanzelf