Promes dolt Evra tijdens debuut voor Oranje

Quincy Promes mag terugkijken op een redelijk debuut voor het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Twente mocht in de basis starten in de uitwedstrijd tegen Frankrijk welke met 2-0 werd verloren. Promes startte als rechtsbuiten waar normaliter de man van glas, Arjen Robben, zijn positie inneemt.

Promes begon fel aan de wedstrijd wat al in de eerste minuut resulteerde in een te hoog been waardoor hij zijn noppen onbewust in het gezicht van routinier Evra zette (Beelden van beide acties onder dit bericht). Enkele minuten later viel hij op door dezelfde Evra te kijk te zetten met een fraaie panna. Mede door de druk van Frankrijk kwam Promes de rest van de eerste helft weinig in het spel voor.

Ook de tweede helft kon Promes geen stempel op de wedstrijd drukken. Het elftal van Louis van Gaal was simpelweg niet opgewassen tegen het veel sterkere Frankrijk. Wel mocht Promes, in tegenstelling tot de andere debutant Boetius, de 90 minuten vol maken.

Opinie: Wat vond jij van het debuut van Promes?