Promes en Castaignos bezorgen Jong Oranje de winst

Jong Oranje heeft vanavond de kwalificatiewedstrijd tegen Jong Luxemburg met 3-1 winnend afgesloten. Hierdoor doet het team een grote stap richting het EK van 2015 in Tsjechië.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kwam deze toch moeizaam tot stand. De eerste helft was niet best. Het tempo was laag en het duurde lang voordat er kansen ontstonden. De eerste kans was voor Castaignos. Hij kopte op doel maar even later werd het pas echt gevaarlijk toen Aké de lat raakte. Ook de return ging op de lat waardoor het 0-0 bleef. In het restant van de eerste helft werd niet gescoord.

Knotsgekke 6 minuten

Na rust stond het Twentse deel van de spelers op om Jong Oranje bij de hand te nemen. Castaignos scoorde de 1-0 in de 55e minuut. Dit bleek het sein voor een knotsgekke fase. In de 57e minuut bereidde Castaignos de tweede goal voor, die werd gemaakt door ploeggenoot Promes. Nadat Jong Luxemburg de spanning terugbracht door in de 59e minuut de 2-1 te maken was het opnieuw Promes die na een blunder van de Luxemburgse keeper in de 61e minuut scoorde en de marge weer vergrootte naar twee.

[google]Na deze prachtige fase werd Ola John ingebracht. De oud speler van FC Twente werd enkele keren gevaarlijk met goede voorzetten maar helaas vielen hier geen doelpunten uit. Enigszins vervelend nieuws was er voor Kyle Ebecilio. Hij moest met nog zo'n kwartier te gaan plaatsmaken met een enkelblessure. Zijn vervanger was Ziyech, een speler die volgend jaar ook wel eens met Ebecilio zou kunnen samenspelen bij FC Twente, aangezien hij al tijden gelinkt wordt aan de Tukkers. Ziyech liet direct zien ook te kunnen voetballen. Zijn voorzet was echter net niet toereikend voor Promes om wederom een loepzuivere hattrick te maken, zoals hij deed tegen Jong Schotland. Ook een schot van Ziyech werd gekeerd. Vlak voor tijd werd een doelpunt van Castaignos nog terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door deze overwinning vergroot het team van Stuivenberg zijn voorsprong op nummer twee Jong Slowakije tot 3 punten. Het EK kan de jonge Nederlanders nu bijna niet meer ontgaan met nog 2 wedstrijden te gaan. Ook is het doelsaldo in het voordeel van Jong Oranje.