Connect with us

Eerste elftal

Reactie XXImo op niet willen betalen van sponsorgelden

Gepubliceerd

op

xximo

Ook op de dag van het 50-jarig bestaan van FC Twente is er nog altijd geen rust rondom de club. Naar verluid zou XXImo de laatste 300.000 Euro aan sponsorgelden niet af willen dragen aan FC Twente. Twente Insite zocht contact met XXImo directeur Patrick Bunnik en vroeg hem om zijn reactie op de geruchten. In het gesprek geeft Bunnik aan dat XXImo met de club in gesprek is over een percentage van het sponsorbedrag. Niet als schadevergoeding, maar als vergoeding voor niet geleverde zaken.

“We zijn met FC Twente in overleg om tot een oplossing te komen over de problemen van de afgelopen periode. XXImo heeft heel veel geld gestoken in FC Twente als sponsor, en wij hebben in de laatste drie kwartalen alleen maar negatieve publiciteit gehad over de club. Hier zijn we heel teleurgesteld en ontevreden over. En we zijn nu met de club in gesprek om hier een oplossing voor te zoeken.”

“Het is niet zo dat wij niet gaan betalen of dat wij niet kunnen betalen, dat is helemaal niet relevant. We hebben een discussie met de club over de enorme gong van negatieve publiciteit die over de club gekomen is. XXImo heeft hier nooit een rol in gespeeld. De club heeft ook in tijden van de officiële waarschuwing, het terugzetten naar categorie 1 en de punten aftrek nooit iets van XXImo gehoord, maar blij waren we hier natuurlijk niet mee.”

Sponsoring is geen gift

“Sponsoring is niet een gift, maar een zakelijke overeenkomst. Door ons wordt veel geld betaald en wij verwachten daar iets voor terug te krijgen. En dat is de laatste drie kwart jaar enorm veranderd. Het is heel vervelend voor iedereen die de club lief heeft, maar zakelijk gezien is dat wel de realiteit. Dat is wat er speelt.”

De Telegraaf sprak vanmorgen over een bedrag van 300.000 Euro, maar Bunnik wil niet ingaan op bedragen. “Ik kan niet de exacte bedragen noemen want hierover hebben we afspraken gemaakt met FC Twente dat we dit nooit zouden doen. Ik kan wel aangeven dat het gaat om een paar procent van het totale sponsorbedrag.”

“Wij zoeken een oplossing voor de laatste drie kwart jaar wat ons lang niet gebracht heeft maar waar we wel heel veel geld voor betaald hebben. Het is dus niet zozeer een schadevergoeding, het is meer een vergoeding voor niet geleverde zaken”, besluit Bunnik zijn reactie.

5 Reacties

Plaats een reactie

5 Reacties

 1. Alexensche

  als sponsor wil je een aantal dingen:
  *Naamsbekendheid
  *Hanteren van goederen die binnen de organisatie (FcTwente) worden gebruikt, die geproduceerd worden binnen het bedrijf (XXIMO)
  *En het aanprijzen ervan bij de andere sponsoren.
  Voor beide partijen dus een win-win situatie.
  Nu is de, eventuele, Contractverlening in December al afgezegd door XXIMO.
  Hiermee hebben ze aangegeven dat ze dus niet verder willen met FcTwente.
  Dit kan echter het nog lopende contract niet beinvloeden, waardoor XXIMO gewoon nog de verplichting heeft het, door het contract vastgestelde bedrag volledig te voldoen.
  Dus wanneer XXIMO hieraan niet voldoet, moet FcTwente gewoon een kort geding aanspannen vanwege contract breuk. eventueel in samenwerking met de KNVB.
  De KNVB moet zich hiermee namelijk wel gaan bemoeien om de clubs hierin bij te staan voor er in de toekomst meer sponsoren dit soort geintjes gaan uithalen, waardoor er meerdere clubs in de moeilijkheden kunnen komen!!

  13 april 2015

 2. Joost

  Dus je koopt een auto.
  Die auto is achteraf niet wat je er van verwacht en dus betaal je de laatste termijn niet ?

  Waardeloze firma dat Xximo. Niet betalen ok, maar gooi ze dan direct van het shirt af. Kunnen ze mooi ergens anders heen hoppen.

  Je weet dat voetbal een risico tak is waar de ene dag anders is als de andere.
  Ik zie niet goed in waarom de vele publiciteit die er afgelopen halfjaar is geweest minder goed is voor Xximo.
  Zou mooi ook mooi zijn. Twente verliest of komt negatief in beeld in welke vorm dan ook, dus ik ga geen zaken doen met Xximo.
  Slaat echt als een tang op een varken.

  13 april 2015

  • TwenteBilly

   Je kan het ook anders zien. Als jij een Mercedes koopt en uiteindelijk blijkt dat 50% van de onderdelen van Dacia zijn en snel defect gaan, dan wil je ook geld terug.

   Oplossing: Gelijk breken en medeverantwoordelijke van de teringzooi Aldo van der Laan het gemiste sponsorbedrag laten betalen.

   13 april 2015

   • KOOG

    Je slaat de plank niet ver mis. Maar tegenwoordig zitten er altijd goedkopere, minder functionerende, onderdelen in een Auto. Net als in ieder ander bedrijf. Denkt XXImie nu dat Feyenoord aan Opel ook Geld terug betaald, vanwege Rome? Dacht het niet. Of Utrecht naar het commando SS lied? dacht het niet. Je gaat een Sponsor contract aan in termijnen met bepaalde uitstraling/reclame. Was FCT kampioen geworden had XXImie toch ook niet extra bij gelapt! al is dat naar oeroud Twentse gebruik wel een must te doen!! Of als we wel Europa League hadden gehaald. Dan pikt Ximmie hiertoch een graantje mooi weer mee. Ik denk dat wat anderen schrijven Ximmie zelf de broekriem moet aan trekken en op zwart zaad zit in Den Bosch!!

    13 april 2015

   • TwenteBilly

    Dat op zwart zaad zitten zal wel meevallen kijkend naar het bedrijf dat erachter zit.

    13 april 2015

Laatste Nieuws

jan-streuer-close-up-2022 jan-streuer-close-up-2022
Eerste elftal23 minuten ago

Streuer spreekt doelen uit: “Het zou slecht zijn als we achtste worden”

FC Twente eindigde dit seizoen op een geweldige vierde plek. Hiermee verzekerde het zichzelf van directe plaatsing voor Europees voetbal,...

jeroen-heubach-2021 jeroen-heubach-2021
FC Twente Nieuws38 minuten ago

Heubach niet rouwig om degradatie Heracles: “Proost op Heracles”

Oud-FC Twente speler Jeroen Heubach keek zaterdagavond toe hoe Heracles met 3-1 verloor van Excelsior. Doordat het in de heenwedstrijd...

paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021 paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

Smetje op supportersfeest: “Heeft tot zeer gevaarlijke situaties geleid”

Na een fantastisch seizoen eindigde FC Twente dit seizoen op de vierde plek. Op 4 en 11 augustus spelen de...

supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105 supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105
Eerste elftal2 uur ago

Twente-supporters vieren degradatie Heracles: “Veilig in de KKD”

Nadat Heracles afgelopen woensdag met 3-0 verloor van Excelsior, was zaterdagavond de opgave zo goed als onmogelijk. Het moest thuis...

FC Twente Nieuws3 uur ago

Video: Gutiérrez maakt wereldgoal van bijna 70(!) meter

Felipe Gutiérrez vertrok medio 2012 van Universidad Católica naar FC Twente. Negen jaar later tekende de middenvelder opnieuw een contract...

limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021 limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021
Eerste elftal3 uur ago

Leiding FC Köln over toekomst Limnios: “Moeilijk om hier te spelen”

Dimitrios Limnios was dit seizoen een vaste waarde voor FC Twente. Hij speelde in de competitie 33 wedstrijden waarin hij...

Eerste elftal16 uur ago

Heracles Almelo gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie

Zaterdagavond is het doek gevallen voor de buren uit Almelo. Heracles moest een 3-0 achterstand goedmaken, maar faalde onder het...

fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022 fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022
BREAKING2 dagen ago

KAMPIOENEN! FC Twente (v) pakt achtste landstitel op bezoek bij Ajax

FC Twente Vrouwen is kampioen! De Tukkers waren vorige week al officieus kampioen, maar kreeg de schaal toen nog niet...

gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip
Eerste elftal2 dagen ago

Twee FC Twente-spelers opgenomen in het elftal van de maand mei

Twee spelers van FC Twente zijn opgenomen in het elftal van de maand mei. Het gaat hierbij om Gijs Smal...

fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure
Eerste elftal2 dagen ago

Zuivere speeltijd FC Twente gemiddeld nog geen uur per wedstrijd

Zuivere speeltijd is in de laatste jaren een bekend begrip geworden in de voetbalwereld. Het gaat hierbij om het aantal...