Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Reactie XXImo op niet willen betalen van sponsorgelden

Gepubliceerd

op

xximo
Ook op de dag van het 50-jarig bestaan van FC Twente is er nog altijd geen rust rondom de club. Naar verluid zou XXImo de laatste 300.000 Euro aan sponsorgelden niet af willen dragen aan FC Twente. Twente Insite zocht contact met XXImo directeur Patrick Bunnik en vroeg hem om zijn reactie op de geruchten. In het gesprek geeft Bunnik aan dat XXImo met de club in gesprek is over een percentage van het sponsorbedrag. Niet als schadevergoeding, maar als vergoeding voor niet geleverde zaken. "We zijn met FC Twente in overleg om tot een oplossing te komen over de problemen van de afgelopen periode. XXImo heeft heel veel geld gestoken in FC Twente als sponsor, en wij hebben in de laatste drie kwartalen alleen maar negatieve publiciteit gehad over de club. Hier zijn we heel teleurgesteld en ontevreden over. En we zijn nu met de club in gesprek om hier een oplossing voor te zoeken." "Het is niet zo dat wij niet gaan betalen of dat wij niet kunnen betalen, dat is helemaal niet relevant. We hebben een discussie met de club over de enorme gong van negatieve publiciteit die over de club gekomen is. XXImo heeft hier nooit een rol in gespeeld. De club heeft ook in tijden van de officiële waarschuwing, het terugzetten naar categorie 1 en de punten aftrek nooit iets van XXImo gehoord, maar blij waren we hier natuurlijk niet mee."

Sponsoring is geen gift

"Sponsoring is niet een gift, maar een zakelijke overeenkomst. Door ons wordt veel geld betaald en wij verwachten daar iets voor terug te krijgen. En dat is de laatste drie kwart jaar enorm veranderd. Het is heel vervelend voor iedereen die de club lief heeft, maar zakelijk gezien is dat wel de realiteit. Dat is wat er speelt." De Telegraaf sprak vanmorgen over een bedrag van 300.000 Euro, maar Bunnik wil niet ingaan op bedragen. "Ik kan niet de exacte bedragen noemen want hierover hebben we afspraken gemaakt met FC Twente dat we dit nooit zouden doen. Ik kan wel aangeven dat het gaat om een paar procent van het totale sponsorbedrag." "Wij zoeken een oplossing voor de laatste drie kwart jaar wat ons lang niet gebracht heeft maar waar we wel heel veel geld voor betaald hebben. Het is dus niet zozeer een schadevergoeding, het is meer een vergoeding voor niet geleverde zaken", besluit Bunnik zijn reactie.

5 Reacties

5 Comments

 1. Alexensche

  13 april 2015 at 13:19

  als sponsor wil je een aantal dingen:
  *Naamsbekendheid
  *Hanteren van goederen die binnen de organisatie (FcTwente) worden gebruikt, die geproduceerd worden binnen het bedrijf (XXIMO)
  *En het aanprijzen ervan bij de andere sponsoren.
  Voor beide partijen dus een win-win situatie.
  Nu is de, eventuele, Contractverlening in December al afgezegd door XXIMO.
  Hiermee hebben ze aangegeven dat ze dus niet verder willen met FcTwente.
  Dit kan echter het nog lopende contract niet beinvloeden, waardoor XXIMO gewoon nog de verplichting heeft het, door het contract vastgestelde bedrag volledig te voldoen.
  Dus wanneer XXIMO hieraan niet voldoet, moet FcTwente gewoon een kort geding aanspannen vanwege contract breuk. eventueel in samenwerking met de KNVB.
  De KNVB moet zich hiermee namelijk wel gaan bemoeien om de clubs hierin bij te staan voor er in de toekomst meer sponsoren dit soort geintjes gaan uithalen, waardoor er meerdere clubs in de moeilijkheden kunnen komen!!

 2. Joost

  13 april 2015 at 12:36

  Dus je koopt een auto.
  Die auto is achteraf niet wat je er van verwacht en dus betaal je de laatste termijn niet ?

  Waardeloze firma dat Xximo. Niet betalen ok, maar gooi ze dan direct van het shirt af. Kunnen ze mooi ergens anders heen hoppen.

  Je weet dat voetbal een risico tak is waar de ene dag anders is als de andere.
  Ik zie niet goed in waarom de vele publiciteit die er afgelopen halfjaar is geweest minder goed is voor Xximo.
  Zou mooi ook mooi zijn. Twente verliest of komt negatief in beeld in welke vorm dan ook, dus ik ga geen zaken doen met Xximo.
  Slaat echt als een tang op een varken.

  • TwenteBilly

   13 april 2015 at 12:42

   Je kan het ook anders zien. Als jij een Mercedes koopt en uiteindelijk blijkt dat 50% van de onderdelen van Dacia zijn en snel defect gaan, dan wil je ook geld terug.

   Oplossing: Gelijk breken en medeverantwoordelijke van de teringzooi Aldo van der Laan het gemiste sponsorbedrag laten betalen.

  • KOOG

   13 april 2015 at 13:11

   Je slaat de plank niet ver mis. Maar tegenwoordig zitten er altijd goedkopere, minder functionerende, onderdelen in een Auto. Net als in ieder ander bedrijf. Denkt XXImie nu dat Feyenoord aan Opel ook Geld terug betaald, vanwege Rome? Dacht het niet. Of Utrecht naar het commando SS lied? dacht het niet. Je gaat een Sponsor contract aan in termijnen met bepaalde uitstraling/reclame. Was FCT kampioen geworden had XXImie toch ook niet extra bij gelapt! al is dat naar oeroud Twentse gebruik wel een must te doen!! Of als we wel Europa League hadden gehaald. Dan pikt Ximmie hiertoch een graantje mooi weer mee. Ik denk dat wat anderen schrijven Ximmie zelf de broekriem moet aan trekken en op zwart zaad zit in Den Bosch!!

  • TwenteBilly

   13 april 2015 at 13:18

   Dat op zwart zaad zitten zal wel meevallen kijkend naar het bedrijf dat erachter zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

Eerste elftal6 uur geleden

Opgeleefde Miyaichi: ”Ik voel me eindelijk weer voetballer”

Ryo Miyaichi speelde in het seizoen 2014-2015 voor FC Twente, dat hem destijds voor één seizoen huurde van Arsenal. Hij...

Eerste elftal6 uur geleden

VIDEO: FC Twente werkt piepjestest af tijdens donderdagtraining

De interlandperiode is weer in volle gang en FC Twente levert vijf internationals af aan hun nationale selecties. Tijdens de...

Eerste elftal6 uur geleden

PSV wil nieuwe FC Twente-taferelen vermijden: “Je ontkomt daar niet aan”

PSV verkeert momenteel in een zware sportieve crisis. De ploeg van trainer Mark van Bommel begon het seizoen goed en...

Eerste elftal7 uur geleden

Vuckic blij met terugkeer bij Slovenië: “Als ik een kans krijg, zal ik die pakken”

Haris Vuckic werd onlangs opgeroepen voor het nationale elftal van Slovenië voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Polen. De FC...

tim-van-de-schepop-fc-twente-trainng tim-van-de-schepop-fc-twente-trainng
Eerste elftal8 uur geleden

Vertrokken FC Twente-spits geniet interesse uit 3. Bundesliga

Tim van de Schepop verruilde FC Twente deze zomer transfervrij voor SSV Jeddeloh II, de huidige nummer 14 van de...

joel-latibeaudiere-jong-fc-twente-emmen-2019 joel-latibeaudiere-jong-fc-twente-emmen-2019
Eerste elftal8 uur geleden

Latibeaudiere boekt eenvoudige Elite League-zege met Engeland onder 20

Joël Latibeaudiere is momenteel met de selectie van Engeland onder 20 op pad voor een tweetal interlandwedstrijden. De Engelsen namen...

haris-vuckic-juichen-fc-twente-rkc-2019-2020 haris-vuckic-juichen-fc-twente-rkc-2019-2020
Eerste elftal16 uur geleden

Facts & Stats: Nederlandse eredivisie grootste speeltuin voor aanvallers

De Nederlandse competitie is de grootste speeltuin voor spitsen, kijkend naar de vijf grootste Europese competities én de eredivisie. Deze...

Eerste elftal1 dag geleden

Espinosa onthult: “Dan wordt mijn contract automatisch verlengd”

Javier Espinosa maakte in de zomer van 2018 de overstap van Levante UD naar FC Twente. De 27-jarige middenvelder maakte...

logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste
Eerste elftal1 dag geleden

“De realiteit van elke promovendus is ook op FC Twente van toepassing”

Na dertien speelronden staat FC Twente op de elfde plek in de eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo García wist...

Eerste elftal1 dag geleden

eDivisie: FC Twente nipt onderuit in derby tegen Heracles Almelo

Dinsdagavond stond de tweede ronde van de eDivisie op het programma. FC Twente werkte met eSporters Jelte Golbach en Enis...

Advertentie