Roda JC degradeert uit eredivisie na thuisnederlaag tegen Almere City FC

FC Twente heeft er voor het komend seizoen een geduchte tegenstander bijgekregen. Nadat de Tukkers enkele weken geleden zelf al afdaalden naar de eerste divisie, is nu ook Roda JC gedegradeerd uit de eredivisie. De Limburgers verloren met 1-2 in eigen huis van Almere City FC dat het in de finale van de play-offs op moet nemen tegen De Graafschap.

Door de nederlaag is Roda JC dit seizoen de tweede degradant uit de eredivisie. Het zat Roda JC niet mee want de ploeg raakte twee keer het aluminium en had in de eerste helft ook een strafschop moeten hebben. De doelman van Almere maakte een harde overtreding, maar deze werd niet geconstateerd door de scheidsrechter. In de tweede helft drong Roda JC wel aan, maar was het Almere City FC dat vlak voor rust de bevrijdende 1-2 scoorde.

Door de degradatie van Roda JC krijgt FC Twente er komend seizoen een zware tegenstander bij. Vanmiddag slaagde ook NEC er niet in door te dringen tot de finale van de play-offs. Hierdoor speelt het ook komend seizoen in de eerste divisie.