Twente Insite

FC Twente Nieuws

Roord kijkt uit naar het EK: “Een droom om daar te spelen, als het zo mag zijn”

Roord kijkt uit naar het EK: “Een droom om daar te spelen, als het zo mag zijn”

Komende zomer wordt het EK Vrouwenvoetbal in Nederland gespeeld en dat is iets waar Jill Roord, middenvelder van de FC Twente Vrouwen, zeer naar uit kijkt. Mede omdat er ook wedstrijden op voor haar bekend terrein gespeeld zal worden.

“De halve en hele finale zijn in Enschede, bij mijn club”, aldus Roord in gesprek met NRC. “Een droom om daar te spelen, als het zo mag zijn. Ik zat er al bij op het WK in Canada in 2015, maar speelde niet.”

Roord was altijd al een groot talent en voetbalde tot aan de FC Twente Vrouwen niet met of tegen meisjes. “Tot mijn zestiende heb ik altijd met en tegen jongens gevoetbald. Omdat ik bij Quick ’20 in Oldenzaal tweede divisie landelijk bij de jongens speelde, hebben ze me bij de jongens onder-16 van FC Twente geplaatst, voordat ik naar het eerste van de vrouwen kon. Dat was uniek, ja.”

“Goed, dan ben je een talent, maar het is niet zo dat je dan meteen doorrolt naar het Nederlands elftal. De concurrentie is moordend. Op mijn positie, aanvallende middenvelder, heb ik met Daniëlle van de Donk en Renée Slegers te maken. Die spelen allebei in het buitenland. Renée mist vrijwel zeker het EK met een kruisbandblessure. Dat betekent wel dat er voor mij kansen liggen.”

Afgelopen zomer kon Roord een tranfer maken, maar ze besloot om het niet te doen. “Ik kon afgelopen zomer naar Bayern München, maar dat vond ik nog te vroeg. De bondscoach heeft me gezegd dat ik nog dominanter moet zijn bij FC Twente. Dat moet ik het komende half jaar laten zien”, besluit ze.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op