Nieuws

RVVH - FC Twente 0-1 2012-2013

RVVH - FC Twente 0-1 2012-2013

FC Twente heeft zich woensdagavond met de grootst mogelijke moeite ontdaan van de zaterdagamateurs van RVVH. Bij de hoofdklasser dreigde een beschamende verlenging, maar invaller Luc Castaignos schoot FC Twente in de blessuretijd naar de derde ronde van de KNVB beker: 0-1.


FC Twente begon voor pakweg 2500 toeschouwers met een groot aantal wisselspelers aan het duel in Ridderkerk en dat kwam het spel en de creativiteit duidelijk niet ten goede. De ploeg had vanzelfsprekend wel het meeste balbezit maar speelde in veel te laag tempo om het de hoofdklasser echt moeilijk te maken. De verdediging van de amateurs hoefde in de eerste helft slechts een paar kansjes toe te staan maar FC Twente wist zich daar in de personen van Rasmus Bengtsson, Nicky Kuiper en Joey Pelupessy geen raad mee.

Fotoverslag RVVH - FC Twente

[nggallery id=331]
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Mirco Born en Bengtsson moesten zelfs dusdanig ingrijpen dat ze bestraft werden met geel door scheidsrechter De Graaf. Na een kwartier in de tweede helft greep McClaren in. Hij bracht Luc Castaignos voor Born en Chadli voor Pelupessy. Ergveel verbetering bracht dat ook niet. Chadli en Castaignos kregen wel een paar kleine mogelijkheden maar daar stond ook een kans van RVVH tegenover waarbij verdediger Dedryck Boyata moest ingrijpen. Het duel leek op een verlenging af te gaan. Maar in de blessuretijd hielp Luc Castaignos zijn ploeg toch nog aan de bevrijdende treffer, daarbij geholpen door een blunder van de RVVH-doelman. Desondanks kreeg RVVH direct daarna nog een levensgrote kans maar tot opluchting van heel FC Twente bleef een verlenging de falende koploper uit de eredivisie bespaard.

Twentsche Courant Tubantia

Reacties na afloop van de wedstrijd (RTV Oost)
Get Microsoft Silverlight

Wedstrijdstatistieken (RTV OOST)
RVVH - FC Twente 0-1

0-1 Castaignos (90+1)

Arbiter: Van de Graaf
Geel: Luiten, De Vos, Born, Bengtsson

RVVH: Van den Belt, Weber, De Vos, Karreman, Vereecken, Kooiman, Van Dam, Moerenhout (Dias D'Ullios/78), Yilmaz, Luiten, El Ouazizi.

FC Twente: Boschker, Breukers, Boyata, Bengtsson, Kuiper, Landzaat, Gutierrez, Pelupessy (Chadli/62), Cabral, Born (Castaignos/62), Gyasi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties